Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 809 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: eis »
stereotypy to najgorsze co może być, ja tych heleniarzy których znam mogę opisać krótko, ładnie ubrani, ustawieni, z mieszkaniem czy samochodem.
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 584 / 22 / 0
Do Blu
Nieprzeczytany post autor: Mastah »
Ja tez tak mialem i czasami dalej tak mam. Jak sobie pstryknalem "odrobinke" w zylke to od razu praca lepiej szla. A najlepiej bylo jak mialem towar przy sobie. Zawsze sobie planowalem ze np. po wykonaniu jakiegos tam zajecia bedzie nastepny "pstryk" i tylko dlatego wytrzymywalem w pracy nie dostajac pierdolca. Czasami nawet sie klocilem z szefem i mowilem mu co lepsze dla firmy. Oj, oj jakby on wtedy wiedzial ze "cpun" daje wskazowki gosciowi ktory napisal dwie ksiazki to by go chyba krew zalala ze zlosci. Zreszta on byl nawet przychylnie nastawiony do dragow.

Stereotyp? Jaki stereotyp, w dzisiejszych czasach kazdy moze wpasc w nalog. Kiedys czytalem artykul o anestozjologach-szanowanych ludziach...ale cpunach. Napierdalali, nie pamietam co ale co 4 godziny musieli przygrzac bo skret ich lapal. Walili w kanal nawet kilka razy w czasie operacji ktora trwala 12 godzin. Siedzieli jakos skuleni u glowy pacjenta pod tymi roznymi przykryciami i dawali se w nogi. Okradali szpitale i przychodnie zeby miec towar. No ale jak doktor jest cpunem to choroba i trzeba mu pomoc, ale jak jakis zagubiony dzieciak zacznie ladowac here to juz jest marginesem spoleczenstwa i odrazu go dobic.
America's C.R.E.A.M. team
  • 1406 / 143 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
pewnie fnt napierdalali, ale mieli jazdy podczas tych operacji, buhahaha. już im zazdroszcze :-D
a tak serio, to nie ma stereotypów. kazdy może popaść w ten nałóg. napisałem wcześniej, że różnica zalezy tylko od myslenia i poniekąd wiedzy. natomiast istota nałogu pozostaje taka sama. i nie ważne, czy napierdala lekarz, aptekarz, inżynier, czy gostek z meliny , czy z bajzla.
pzdr.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 168 / 2 / 0
s
Nieprzeczytany post autor: kerouac »
w polsce rowniez bylo kilka spraw (glownie anstesjologow) ktorzy grzali glownie morfine albo dolargan (w usa to sie nazywa demerol) a zdrzali sie tez lekarze specjalisci wjebani w opiaty...
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
A czy anestezjolog to nie lekarz specjalista...??? :scared:
  • 168 / 2 / 0
s
Nieprzeczytany post autor: kerouac »
racja, ale chodzilo mi bardzij o tych, ktorzy przeprowadzaja operacje
  • 729 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: no1 »
ciekawe ilu politykow jest wjebanych w hel bo w kokolino wieluuu
Uwaga! Użytkownik no1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 584 / 22 / 0
Pamietam jak moja zona miala cesarke i dawali jej jakis zastrzyk w dolne plecy(gdzies kolo kregoslupa). Pozniej poznalem po niej "znajome" odruchy typu wymioty czy swedzenie. Jak myslicie co to moglo byc? morfina? Nie dziwcie sie ze nie wiem bo ja jak cpam to tylko te uliczne dragi np. hera, koks, trawe to nawet nie wiem gdzie kupic.
Wracajac do tych anestozjologow to niedlugo bede mial operacje i musze zagadac z ktoryms. A tak w ogole to troche sie boje bo jak zamiast znieczulic mnie on znieczuli siebie.

no1 zalezy co rozumiesz przez wjebanie. Dawanie po kablach czy handlowanie. Na pewno wielu jest wjebanych w handel lub tak zwane przymykanie oczy na handel. Na pewno jacys politycy musza sie zgodzic zeby tu i tu sprzedawac to i to. Na pewno sa i tacy co napierdalaja po kablach. Jezeli masz prywatnego lekarza to on ci laduje cokolwiek tam potrzebujesz a ty mu placisz.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2009 przez Mastah, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 494 / 27 / 0
To co dostała w plecy to słaby roztwór jakiejś pizdokainy - nowokainy, polokainy czy innej kainy znieczulającej miejscowo. A wymioty i swędzenie miała po tym co dodatkowo dostała klasycznie po kablach w gratisie.
  • 584 / 22 / 0
Ale oni ja kluli tylko raz, wlasnie jakies 10cm nad "rozcieciem dupy" cos mowili ze w kregoslup bo nog wogole nie czula. Bylem wtedy strasznie zamotany, znerwicowany, delikatnie porobiony heroina na nerwy w koncu to moj potomek mial wychodzic na ten wredny swiat. Na pewno mi mowili co jej daja ale ja bylem w stanie opisanym powyzej. Po calej "operacji" dostala oxycodone do domu na czym ja tez skorzystalem. ;]
ODPOWIEDZ
Artykuły
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób

Newsy
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila

Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.

Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.