Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 165 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norman »
idn pisze:
ja tam w tym miksie w ogóle nie czuję dxm, samą euforię tylko. potem zejście jest nieciekawe, ale póki działa jest bardzo przyjemnie. a, i nie robię odstępu, jem razem kodę i dxm.
troche sie to z celem mija, jesli dexem chcesz podbic dzialanie kody. musi sie w koncu wchlonac.
ja podbijam kode dawka nie wieksza niz 150 mg dxm, bo przy wiekszych czuje wyrazniej dzialanie dxm
  • 586 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: idn »
Norman pisze:
idn pisze:
ja tam w tym miksie w ogóle nie czuję dxm, samą euforię tylko. potem zejście jest nieciekawe, ale póki działa jest bardzo przyjemnie. a, i nie robię odstępu, jem razem kodę i dxm.
troche sie to z celem mija, jesli dexem chcesz podbic dzialanie kody. musi sie w koncu wchlonac.
ja podbijam kode dawka nie wieksza niz 150 mg dxm, bo przy wiekszych czuje wyrazniej dzialanie dxm
toć wchłaniają się razem - działanie mają bardzo synergiczne. kończą instalację z grubsza jednocześnie, oczywiście jeśli mówimy o kodzie z thiocodinu. przy antku bym faktycznie z pół godziny wcześniej dxm zjadł.

i owszem, większa ilość dxm nie ma sensu.
szatan
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Bruno »
Ogladalem Blade Runnera wersje rezyserska. Kurwa, nic nie zrozumialem z tego filmu prawie. Co nie zmieniało faktu, że wrażenia z oglądania zakrawały o epifanię.

Wiem, że to przedawniona kwestia, ale sam bym tego lepiej nie ubrał w słowa - gratuluję udanej próby powiedzenia niewypowiedzialnego! ;)

Czytam ten wątek ze łzą w oku... Piszecie tutaj, iż dxm przywraca magię kodeiny... Spłynęła na mnie światłość nadzieji którą niesiecie i na pewno spróbuję. Zmieniliśmy się bowiem. Ja się zmieniłem. Ona się zmieniła. A niegdyś mogliśmy spędzać razem apatycznie wlekące się ku nieskończoności godziny w błogim optymizmie... Niech ktoś jeszcze podsyci we mnie nadzieję, że DXM poprawi nasze relacje! :) Postanowiłem więc wrzucić 900mg K a przed tym 120-150 dxm, 10mg zolpidemu i jakiś aviomarin aby nie swędziało zbyt mocno. Polecacie do tego pernazynę?
Uwaga! Użytkownik Bruno nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / / 0
Mmm... pamiętam jak 450mg kody sprawiało, że siedziałem na łózku 3 h i przysypiając mamrotałem tylko z rozkoszy i euforii... A 2 ramki papierosów schodziły w jedną noc.. I to nieopisane szczęście po wejścu, chwile które rozpamiętujemy częściej niż np. miłe spotkania z rodzinką, co...? hehe
Uwaga! Użytkownik Malowniczy Krajobraz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 297 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mules »
Mam pytanie odnosnie tolerancji na kodeine, a dxm.
DXM może zniwelować tolerancje na kodeine używany nawet oddzielnie ?
Jestem skodzony, wiec napisze prosto: biore iles tam DXM oddzielnie bez niczego, kilka dni potem kodeine i jest szansa, ze zmniejszy mi to dawkę kody ?
Pozdrówki, hehe
  • 38 / / 0
Z moich dość długich doświadczeń z kodą wynika, że dekstrometorfan obniża na nią tolerkę tlyko w trakcie swojego działania... nie ma tak pięknie ;p
Uwaga! Użytkownik Malowniczy Krajobraz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 533 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: ArkejD »
Mules pisze:
Trza będzie spróbować DXM do kody, co by nie wpierdalać tyle tej masy tabletkowej ]
Ostrzegam, jeżeli porobi cię odpowiednio, to się ostro wjebiesz. Nie rosnąca tolerancja jest przecież marzeniem każdego ćpuna.
;)

[Przeniesione z "Kodeina: One Last Final Hit"]
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2009 przez leiche, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 459 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Roni Regan »
Ja też ostrzegam. Przez mix kody z dexem i przeciwhistaminą wziąłem kode w tym tygodniu 5 razy.
A i tolerka przy deksie też troche rośnie, tzn. biorąc drugi dzień z rzędu jest troche słabiej, ale tego przy kodzie nie da się chyba uniknąć.

Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2009 przez leiche, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 297 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mules »
A jak jest z cyklem tygodniowym?
Biorąc raz w tygodniu jestem w stanie trzymać się dawki robiącej mnie dawniej pięknie, czyli 300-450 mg, przez długi okres czasu. Licząc, że nie przypierdalałbym kody dzień po dniu?
I jak mocno wyczuwalne jest działanie DXM?
Po kodeinie wychodze na ogół ze znajomymi, jest zajebiście gadka się klei etc. Czy tak samo będzie po DXM? Nie chce żadnych halunów, dziwnych zamulen, uczucia najebania alko i co tam jeszcze. Przyblizcie mi jak to wyglada ze strony uzytkownika.

Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2009 przez leiche, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 15 / / 0
kody z dxm probowałam może ze 2 razy, w tym jeden z nich to było największe ujebanie w moim życiu i to całkiem małą dawką. 150mg dxm + 300 mg kodeiny. po wzięciu samego dexa jego efekty były nikłe, tylko leciutka zmiana percepcji. nie spodziewałam się tak mocnego i przyjemnego działania kody, po prostu tylko leżałam i nie miałam siły ani ochoty na nic innego. za to za drugim razem z takimi samymi dawkami kodeina wcale nie zadziałała. no może minimalnie, ale znikła gdzieś za tym dexem.
Uwaga! Użytkownik wearerockstars nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.