Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 96 / / 0
Wczoraj 4 listopada został wybrany nowy prezydent Stanów Zjednoczonych.
mieszkam kolo Bostonu i mało mnie to obchodziło... Bardziej zwracałem uwagę na to jak zakończy sie glosowanie na 3 kolejne pytania. Były to pytania o :
1) in come tax - chodziło o to czy dalej osoby legalnie pracujące w USA muszą płacić przymusowo podatek ze swoich czeków co tygodniowych. Przykład : Zarabiasz 14$ na rękę wychodzi ci kolo 11$.
2) decriminalized marihuana - chodzi tu o legalne posiadanie marihuany. W razie incydentu z policja i posiadaniu na sobie trawy, policja zabiera trawę i płacisz tylko mandat, bez prowadzenia sprawy sadowej.
3) dog racing - chodziło o zaprzestaniu psich wyścigów

A o to wyniki :
1) NO - podatki zostają
2) YES (65% społeczeństwa tak glosowało) - posiadanie marihuany w stanie Massachusetts od dzisiaj jest legalne
3) NO - wyścigi psów nadal mogą być prowadzone

I teraz pytania.
Zna ktoś może większe szczegóły odnośnie jaka ilość trawy jest legalna, ile razy można być złapanym ( z większa ilością ), i jak karalna będzie plantacja?
  • 22 / 2 / 0
[quote="Massta"]
Wczoraj 4 listopada został wybrany nowy prezydent Stanów Zjednoczonych.
mieszkam kolo Bostonu i mało mnie to obchodziło... Bardziej zwracałem uwagę na to jak zakończy sie glosowanie na 3 kolejne pytania. Były to pytania o ]

Za plantację kara jest dosyć sroga.
Uwaga! Użytkownik jezus_czarnuch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 96 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Massta »
wiesz może ile?

przypomniało mi sie najważniejsze pytanie. Czy ktoś nie wie czy nadal w niektórych miejscach pracy będą wymagane drag testy?
  • 333 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: bastion11 »
Massta pisze:
wiesz może ile?

przypomniało mi sie najważniejsze pytanie. Czy ktoś nie wie czy nadal w niektórych miejscach pracy będą wymagane drag testy?
do uncji niby czyli 28g mozna miec

mieszkam w NY - jednemu z moich ziomów dojebali 3 lata - bardzo mało w sumie ale to tylko trawa

- za robienie meth np mozna wyłapać za mały lab 8-15 za duzy do 25 czyli w zasadzie tyle samo co za "body" ;) pietnastak do ćwiary

jeśli kochasz trawe wiecej niz stabilność to przenies sie do jednego z 13 stanow gdzie mozna posiadac medical marijuana czyli idziesz do doktora ze cie cos boli i dostajesz recepte na trawe albo pozwolenie na własną hodowle
i mozesz od teraz legalnie hodowac rawe w usa , wiecej znajdziesz tu]

http://mpp.org/

no i oczywiscie tu ;)

http://www.duckduckgo.com/search?hl=en&q=me ... Search&lr=

co do testów to ja teraz jestem na programie hehhe bo oblałem taki test lol
testy są tylko w zasadzie popularne w uniach , przy pracy jako kierowca ,szpitalach i takie tam , to w zasadzie zależy czy pracujesz legalnie i w jakim zawodzie , jesli jesteś w uni to raczej zapomnij ze zniosą testy.........
_________________________________________________________________________________________________
Senator Barack Obama on Medical Marijuana--Aug. 21, 2007
http://pl.youtube.com/watch?v=GUze-oYsswI

medical marijuana

http://pl.youtube.com/results?search_qu ... arch_type=
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2008 przez bastion11, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik bastion11 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: *Magik* »
Juz widze te reklamy z blantami : Mariusz Max Kolonko Boston Massachusetts ;D
  • 333 / 3 / 0
Uwaga! Użytkownik bastion11 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 96 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Massta »
juz wszystko wiem
dzieki bastion
  • 333 / 3 / 0
niezamaco
  • 255 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: hamah »
tam to juz by mogli piwrdolnoc legalna trawe m by sie posypalo na reszte siwata
"Sit back with this six-pack and a spliff that"
"olej spidy, bracie, ratuj zycie i jedz kwasy!"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.