Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Przemyt
Nieprzeczytany post autor: Mila »
Jestem ciekawa czy mogłabym byc oskarżona o przemyt gdybym jechała z osobą która przemyca narkotyki (zioło) ukryte gdzies w samochodzie, jezeli sama bym przy sobie nic nie miala i nie ja bym była kierowcą, samochód by również do mnie nie należał?? Dostałam jakis czas temu taką propozycje przejazdu przez granice, nie skorzystałam z niej bo wydaje mi sie, że skoro jade z kimś kto coś przemyca to jestem współwinna (a może mi sie tylko wydaje! :-/ ) Dajcie mi proszę jakąś sensowną odpowiedz, bo zastanawiam sie czy ktoś przypadkiem nie chciał mnie wsadzić na minę.
  • 201 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ziolo »
nie niejestes wspolwinna, jezeli o niczym nie wiedzialas
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: zany21 »
Mila pisze:
bo zastanawiam sie czy ktoś przypadkiem nie chciał mnie wsadzić na minę.
Mowisz ze ta osoba zaproponowala ci przejazd przez granice. Ale czy ta osoba ci mowila ze bedzie cos przemycac ?
Ja mysle ze dobze zrobilas ze nie pojechalas znim, ty moze swiadomie nic nie przemycisz ale pomysl sobie ze mogli by ci to sami wlorzyc do walizki wtedy kiedy ty np idziesz do WC... :\
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mila »
Tak wiedziałam, że ten gość będzie wiózł zioło. Tak bym sie pewnie tłumaczyła ze ja o niczym nie wiedziałam ;-) dzieki chłopaki za odpowiedzi!! Pozdrawiam :-)
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Nowy540 »
A dajmy na to jade z kolega a okazuje sie ze przy kontroli on cos ma. Moge miec z tego powodu problemy ?
Uwaga! Użytkownik Nowy540 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
Ja Cie kolega wsypie, żeś mu kazał to przy sobie mieć, a on nie chciał ale sie Ciebie bał...
A jak sie on przyzna, że to jego to on ma problem, Ciebie mogą wezwać na światka, np. czy widziałeś z kąd on ma to coś.
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 763 / 6 / 0
może i nie tyczy się to trawy, ale pokazuje do czego Amerykanie są zdolni.
Aresztowani za nielegalny import miodu
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 97 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lechu44 »
nie ufasz męzowi (do autorki tematu)
Uwaga! Użytkownik Lechu44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.