Akurat oficjalnie zostales moim ogrodniczym guru !!! :-D :-D :-D
Jak wiadomo nie mozna znac sie na wszystkim , kazdy ma swoje specjalnosci i tym podobne bzdety. Ja jestem specem od komputerow (w ogolnym tego slowa znaczeniu) i od narkotykow (takze w ogolnym tego slowa znaczeniu). Moj kuzyn jest moim guru mechanicznym (jak mi samochod nawala, zawsze doradzi, i nigdy na tym nie strace), moj best friend Stalkier jest moim guru rowerowym i ksiegarnianym (sami sie domyslcie o co chodzi) a TY drogi kolego zostales wlasnie moim guru ogrodniczym. Jak przeczytalem posta pobieglem do boksa i sprawdzilem. Od samego kolanka ida 2 cieniutkie jak wlos korzonki!!! Takie rzeczy wie tylko ktos NAPRAWDE obcykany w danym temacie (lub jasnowidz-wizjoner), a wiec gratulacje (...nagrody przeslemy poczta
Rosliny w wiekszych donicach tez rosna szybciej i wieksze, tak jak mowiles na poczatku, wiec mam plana zeby te najdorodniejsze rosliny (z mniejszych doniczek) przesadzic do tych wiekszych (mam jeszcze zapas). Jedyna przeszkoda jest rozmiar boksa - metr na metr (te wieksze doniczki maja 31 cm srednicy na dole i rozszerzaja sie ku gorze).
Co do dwoch roslin w jednej doniczce to postanowilem dac szanse zdechlakowi o ktorym pisalem wczesniej. O tej jednej roslinie ktora nawet nie wypuscila listkow. W koncu i ona wypuscila ale jakies takie zminiaturyzowane. Nieraz chodzilem do boksa i sie na zywca napierdalalem z tej jednej, bo gdy inne rosliny mialy 2 pietra lisci to ona tez miala , tyle ze zminiaturyzowane, takie male kurduple (pociesznie to wygladalo) :-D
No i na koniec porownanie - 2 i pol tygodnia roznicy
[ external image ] [ external image ]
Pozdro dla wszystkich i wielkie dzieki dla Mnicha za dogladanie mojej plantacji ;)
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
fotorelacja fajna, mamy nadzieje, że nas zaprośisz na zbiory :-D
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
od robienia teledysków i filmów dokumętalnych
CheGue
Rosliny w wiekszych donicach tez rosna szybciej i wieksze, tak jak mowiles na poczatku
mam plana zeby te najdorodniejsze rosliny (z mniejszych doniczek) przesadzic do tych wiekszych (mam jeszcze zapas). Jedyna przeszkoda jest rozmiar boksa - metr na metr (te wieksze doniczki maja 31 cm srednicy na dole i rozszerzaja sie ku gorze).
ja używam wiader po emulsji ... były 20l obciąłem 1/4 góry wiadra i zrobiłem kilkadziesiąt dziur wiertarką w dnie. obecnie mieści się tam 15 litrów ziemi i przede wszystkim mają przekrój walca a nie tak jak w klasycznej donicy.
i jeszcze jedno ... w tej jednej donicy masz 2 rośliny ... co zamierzasz z tym zrobić? rosnąc tak raczej nie mogą bo będą sobie nawzajem przeszkadzać i ogólny plon będzie niższy z tej silnej rośliny.
pozdro
Niepotrzebnie lałeś tego nawozu. Powinno się dodawać nawóz po co najmniej 3 tygodniach. Skoro jednak nie ma żadnych przebarwień to znaczy, że nie przelałeś składników odżywczych. Co do zakrzywionej łodygi. Nie przejmuj się tym i nawet nie próbuj prostować ;)
Na Twoim miejscu zacząłbym podwiązywać. To daje nieprawdopodobne rezultaty. Chociaż masz trochę mało miejsca w tym boxie. Jeżeli jednak jesteś w stanie coś powalczyć z tasiemkami i innymi drucikami to na prawdę warto.
Pozdr
Powinno się dodawać nawóz po co najmniej 3 tygodniach.
Z siatką jest dużo jebania. Mój kolega stosował i nie był zadowolony z rezultatów. Plon taki sam jak nie mniejszy niż przy lst. Spoko, sam dojrzeje do decyzji. Całe życie przed nim :)
Pozdro
Pozdro .
Niedlugo nastepne zdjecia.
edited 18/10/2008 @ 13:44pm
Sprawdzilem wlasnie boxik i jestem w szoku. Wcoraj wieczorem podwiazalem jedna roslinke a dzisiaj juz ma 3 szczyty, z ktorych wyrastaja nastepne liscie. WOW!!!
Mówiłem :)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.