Dziwnie jest z tymi cenami... ja za nootropil 30 tabletek płacę niecałe 13 zł w jednej aptece (ale w innej już np. 19).
mirror - a ile mg?
I jeszcze znalazłam coś na temat aniracetamu - skuteczniejszy od piracetamu, ale chyba nie powinno się z nim przesadzać:
http://en.wikipedia.org/wiki/Aniracetam
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... 53#p105353
http://www.erowid.org/experiences/subs/ ... etam.shtml i tu hadcore
Robił ktoś wyniki krwi podczas brania piracetamu albo na krótko po skończeniu kuracji?
Wydaje mi się, że piracetam mógł zwiększyć u mnie ilość eozynofili we krwi, co trochę mnie przeraża, bo żadnej infekcji nie mam i nie miałam :-/ więc mam nadzieję, że to może jakiś skutek uboczny brania piracetamu (nie wszystkie skutki uboczne są znane i mam nadzieję, że to może być jeden z nich).
gynoid pisze: mirror - a ile mg?
artykuł m.in o piraceramie.
mam nadzieje, że to nie prawda co tam piszą.
mirror pisze: http]
Wiadomo, że przyjmowanie jakichkolwiek wspomagaczy sprawia, że bez nich czujemy pewien niedosyt, dysfunkcję. Jeśli ktoś przesadza, musi liczyć się z konsekwencjami.
8-(Aby poprawić zdolność koncentracji, brał już: piracetam, donepezil, vicebrol, metylofenidat, modafinil i acodin.
No jasne. Na głupotę nie ma lekarstwa.Trzy tabletki pozwoliły mi wrzucić w siebie 200-stronnicową książkę pełną wiedzy i nazajutrz wypluć z sensem potrzebne fragmenty. Skąd wiedziałem, ile tego trzeba wziąć? Przeprowadziłem eksperyment na sobie. Zobaczyłem, jak się czuję po jednej tabletce, odczekałem i wziąłem następne.
Było tego strasznie dużo, a ja cierpliwie przewracałam kartkę po kartce i sporządzałam notatki. Znikła potrzeba nieustannego łażenia do kuchni i picia dwudziestej herbaty. Przestałam zajmować się dziesiątkami rzeczy, aby znaleźć alibi na to, że nie siadam do nauki. Nad ranem miałam już stertę notatek i byłam gotowa. Jedynym problem jest to, że kiedy lek przestanie działać, wywołuje nadmierną senność. Ale zarzuciłam dwie kawy, poszłam i klasówkę z fizyki napisałam bezproblemowo.
Ostatnio mam przerwę od piracetamu, ale niebawem wrócę. Zniszczyłam sobie mózg i naprawdę mam problemy z koncentracją, przeczytaniem książki czy krótkiego artykułu. Oczywiście znalazłam na to sposób - fuka, ale ona nie daje odpowiednich rezultatów. Piracetamem chcę się "podreperować".
Ile musze musze odczekac po odstawieniu piracetamu zeby moc sie nacpac amf?
browar444 pisze: ale bralas wczesniej ten piracetam ciagle i w duzych dawkach? bo to roznica. bo ja bralem w duzych i mi leb chcialo rozkurwic choc tego samego dnia nie bralem
Muszę przyznać, że do tej pory odczuwam działanie piracetamu albo mózg mi się tak świetnie zregenerował :rolleyes:
Mi tez zalezy na regeneracji mozgu. Co myslisz o polączeniu tego z winpocetyną?
wiem, ze pic przy tym nie powinno sie bo ryje bardziej niz bez. przy winpo zauwazylem, ze gdy zazyje z tym tabletke na sen to mocniej dziala i nie pamiec jest gorsza, czyli bardziej ryje. tym samym przy takiej kuracji powinno sie unikac wszystkiego.
Piracetam o ile dobrze wiem , dziala na rec glutaminowe. Zjadłem nie dawno przy tym duzo przyprawy chili, ktora pewnie zawiera glutaminian sodu w duzej ilosci. Za chwile czulem cisnienie w glowie cos jak przy amf. Przeszlo po estazolamie i zolpidemie, podobnie jak przy amf.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.