Deliriant. Nazwy generyczne: Tantum Rosa, Tantum Verde, Difflam
Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
co kto lubi... przyznam ze mnie podobnie jak CATCHaFALL rowniez pociagaja takie mocno wrazeniowe przygody. nie zawsze oczywiscie, ale raz na dluzszy czas. niektorzy ogladaja horrory, a my... he, he!
Uwaga! Użytkownik hundRegrav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 423 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Frame »
da sie pozbyc robali?
bralem raz 4 saszety na 60kg i po 6 godzinach mialem nerwice najmniejszy szmer czy dotkniecie koldry wprowadzalo mnie w paniczny strach przed robalami na ciele. Ble. Ale moze najlepiej po prostu nie byc samemu :)
Uwaga! Użytkownik Frame nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 187 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: yaba »
Dlaczego nie samemu? Wtedy największe oranie jest. A najgorsze (i najfajniejsze zarazem) jest w moim przypadku przechodzenie przez ciemną kuchnię do kibla (co zdarza się niezmiernie często...).
Żadna z informacji zawartych powyżej, która dotyczy miejsc, osób bądź zdarzeń nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości i jest w całości fikcyjna. Wszelka zbieżność z prawdziwymi miejscami, osobami lub zdarzeniami jest niezamierzona i przypadkowa.
  • 459 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Piotrunio »
Po ostatnim przeżyciu z benzydaminą, a było to o ile pamiętam 3 g (6 saszetek), uznaję iż benza sama w sobie nie jest ciekawe, chyba nie skłamie i nikogo nie uraże, jeżeli uznam że jest wręcz beznadziejna, niemożność zaśnięcia po niej, przeplatająca się z uczuciem niesamowitego zmęczenia (w jednym), sprawia że bardziej mnie od niej odpycha niż przyciąga, inaczej się ma sprawa jeżeli chodzi o BXM, ale to już nie w tym wątku.
Uwaga! Użytkownik Piotrunio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 392 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nagniot »
To teraz ja od siebie.
Musze sie wyżalić.

Dzis po pracy pojechałem do apteki po 5 saszetek. Ostatni raz się nie powiódł, xle zrobiłem przy wytrącaniu soli z benzy. "Pouczony Przez Zbawiciela, i Posłuszny Jego Słowom. ośmieliłem się "
5 garnuszków z czyta ciepłą wodą po saszetce na garnuszek. 25 mili wody co do milimetra. pomieszałem zrobiła sie elegancka zawiesina z soli. (tak mleczna ) Lejek i herbatki woreczki. Energicznym ruchem przelałem i tak razy pięć.
Potem kulki wysuszyłem suszarka do włosów żony. Wysmarowałem gębę czekolada i połknąłem.

Mija 2 godzina a ja nic nie czuje kumacie. raz delikatnie mi coś mignęło i koniec. Wkurwiło masakryczne pisze posta i idę na film.
Benzie mówimy kategorycznie Nie.
Szczęścia nikt nam nie podaruje. Musimy zrozumieć, że jesteśmy za to odpowiedzialni sami.
  • 459 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Piotrunio »
Hmm, czemu większości osób benza się ładuje 2 godziny a nawet więcej, a mi w ciągu 20 minut wchodzi pełna moc (chyba)?
Uwaga! Użytkownik Piotrunio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 392 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nagniot »
No niestety
Pomęczyłem sie do 2 w nocy i zdenerwowany usnąłem.
Z fajnie zapowiadającego sie wieczoru zostały tylko filmy na kanale XXL :)
Jedyne co mi sie zdarzyło to czarna kropka która przemknęła przez ścianę i zniknęła.
Chyba ten drag nie dla mnie :(
Szczęścia nikt nam nie podaruje. Musimy zrozumieć, że jesteśmy za to odpowiedzialni sami.
  • 577 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Twilight »
Benza jest imho świetna. Nie nadaje się co czego fazowania, lecz podobnie jak gała ma swoje specyficzne fekty dla niej typowe a których nie ma nic innego :-O

Może i jest dla desperatów i znudzonych, lecz skoro można się dobrze na niej bawić to chuj w to ;]
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: DEX_Soldat »
Mi wchodzi od 30-50 min

@Twilight zgadzam sie, ja sie zajebiscie bawie na benzie, to lepsze niz horror takie mam czasem wixy XD
Uwaga! Użytkownik DEX_Soldat nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Zakk »
U mnie podobnie, za pierwszym razem pierwsze efekty (błyski, smugi) zaczęły pojawiać sie po około
30-40 min (1,5 g). Kolejne razy podobnie, nigdy nie czekałem na fazę dłużej niż godzinkę. Jutro zarzucam z kumplami po 3 saszetki na łebka :-D . Spróbujemy tym razem wyekstraktowaną benzydaminke wymieszać na łyżeczce z nuttelą i jazda do dzioba ;-)
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.