Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 388 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Deixem »
no to co to za trip :) trzeba opanować dexa i ogarniać bombe na 1350 :) pozatym ty jestes gruuubas to dla ciebie 1800 powinno byc tym czyms :d
Uwaga! Użytkownik Deixem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 321 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: astaroth »
Ja też nigdy nie miałam bad tripa. Nie wiem w ogóle co można nazwać bad tripem po dxm. Ewentualnie można coś sobie wkręcić ze względu na warunki,ale nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że biorąc w domu, czy z ludźmi coś mi źle pójdzie.
Meow.
  • 1217 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Psychopath »
No dokladnie, moim zdaniem jedyny bad trip po deksie to jakis wkret nie do ogarniecia (ale te na deksie stosunkowo szybko mijaja). Sam mialem raz takiego wkreta, ale i tak trip byl jak najbardziej pozytywny:]
Uwaga! Użytkownik Psychopath jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 222 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pjaq »
Widocznie macie mały staż zażywania dektrometorfanu. Ja po rocznym ciągu (nie codziennie ale ledwo zeszło to dorzucałem) z paroma tygodniowymi i jedna miesięczna przerwą, tak zrujnowałem sobie psychikę, że każda dawka większa niż 450mg wywoływała u mnie straszne stany depresji. Nawet teraz po prawie roku od odstawienia, kiedy skusiłem się 2 razy na aco: raz 450 mg było dobrze, drugi raz 1350mg następnego dnia po nocnym tripie powróciła dolegliwość, choć trwało to tylko 3 godziny po czym udało mi się dojść do siebie.

Sądzę, że ten Bad trip, ze względu na duża częstotliwość brania i/lub mieszania w początkowym okresie z Setraliną (SSRI) i Risperidonum (neuroleptyk) był raczej zespołem serotoninowym.

Zespół serotoninowy - stan wywołany zbyt dużą ilością serotoniny w mózgu. Najczęściej spowodowany jest interakcjami różnych substancji blokujących wychwyt zwrotny hormonu, m.in. inhibitorów MAO z SSRI, SSRI z dekstrometorfanem lub przedawkowaniem SSRI. (wikipedia.pl)

W każdym razie po roku czasu nie brania DXM (poza tymi dwoma razy) wszystkie skutki uboczne na psychice zniknęły całkowicie.

Na koniec dodam, chociaż wiem, że to i tak gówno da, że gorąco NIE POLECAM dekstrometorfanu.
Mój prawnik nigdy nie potrafił zaakceptować tej często odkrywanej przez byłych ćpunów prawdy, że można mieć o wiele większy odlot bez dragów.
  • 423 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Frame »
Pjaq pisze:

Na koniec dodam, chociaż wiem, że to i tak gówno da, że gorąco NIE POLECAM dekstrometorfanu.
rozwin prosze. Czy nie polecasz rowniez przy tyg-dwa tyg przerwy?
Uwaga! Użytkownik Frame nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 355 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Frame pisze:
Pjaq pisze:
rozwin prosze. Czy nie polecasz rowniez przy tyg-dwa tyg przerwy?
Myśle że jemu chodziło o to że nie poleca być głupim, opierając swoją rade na własnym doświadczeniu.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 222 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pjaq »
jogurt pisze:
Myśle że jemu chodziło o to że nie poleca być głupim (...)
i ruszać w ogóle DXM
jogurt pisze:
(...)opierając swoją rade na własnym doświadczeniu.
Mój prawnik nigdy nie potrafił zaakceptować tej często odkrywanej przez byłych ćpunów prawdy, że można mieć o wiele większy odlot bez dragów.
  • 3250 / 355 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Pjaq pisze:
i ruszać w ogóle DXM
Wszystkie używki są dla ludzi łącznie z dxm, ale nie dla debili.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 1217 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Psychopath »
To juz nawet nie jest glupota, bo obrazilbym glupich, to jest po prostu czysty syntetyczny idiotyzm (z gory przepraszam wszystkich idiotow madrzejszych od tego pana). Przez rok mial zespol serotoninowy, ale nie wiedzial ze go ma, bo byl za mocno zdekszony, gdy w koncu jedno polaczenie miedzy dwoma neuronami przetrwalo, uswiadomil sobie ze musi w koncu z tym skonczyc. Szanowny @Pjaq, skoro nie polecasz deksa, to czemu jadles go naokraglo przez rok, mimo ze kazda dawka powyzej 450mg powodowala depresje? Czy to nie byl znak, zeby w koncu przestac?

Ten uzytkownik to namacalny przyklad tego, ze niektorym ludziom bez wzgledu na wiek powinno sie zabronic wszelkich uzywek. Wole dac paczke aco gimnazjaliscie ktory wie co z nia zrobic (poznac mozliwosci swojego umyslu) niz uzytkownikowi @Pjaq

[kurwa, panowie, nie śmiećcie :( - P.]

Edit: :wall: Sry, ale krew mnie zalewa jak czytam takie posty;pp
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2008 przez Piotrunio, łącznie zmieniany 4 razy.
Uwaga! Użytkownik Psychopath jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 533 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: ArkejD »
Zgadzam się całkowicie z Psychopath. Debil i tyle
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...