Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 94 / 7 / 0
Wapowal ktoś haszysz w stacjonarnym wapklu ala volcano ? Normalnie ładować do kapsułki ? Czy jakieś specjalne trzeba mieć kapsułki do haszu/koncentratu ?
  • 558 / 78 / 0
właśnie widzę że na stronie dynavapa mają opcję zwrotu do 90dni nawet jeśli po prostu nam się produkt nie spodoba, a w promocji która trwa do dzisiaj można dostać gratis Perforated Cap Armor Titanium Bundle. czy to sie oplaca?

120eur za ten bundle + m7xl, przy czym na stronie sam bundle jest za 50e. to chyba dobry deal?
  • 2150 / 351 / 0
19 lipca 2026liukang pisze:
Wapowal ktoś haszysz w stacjonarnym wapklu ala volcano ? Normalnie ładować do kapsułki ? Czy jakieś specjalne trzeba mieć kapsułki do haszu/koncentratu ?
Nigdy nie uzywalem zadnego stacjonarnego, ale wątpie, że można "normalnie" ładować, raczej musisz użyć jakieś podkładki/specjalnej kapsułki na koncentrat. Inaczej można zalać grzałke
  • 12886 / 2513 / 0
@awonor - ja bym brał. 2 różne capy będą dawać nieco inne efekty. Wapek Ci starczy na resztę życia, bo tam nie ma co się zepsuć, a możliwości rozbudowy są bardzo duże.
  • 19 / 4 / 0
hash jest problematyczny w waporyzatorach. Najlepiej zrobić "kanapkę" zioło-hasz-zioło. Można też używać kapsułek do koncentratów, jednak hasz bardzo je brudzi w porównaniu do np waxu.
  • 12886 / 2513 / 0
Przynajmniej w VapCap'ie metoda na kanapkę ma ten problem, że w środku ta warstwa haszu rozszerza się chyba pod wpływem temperatury i ciężko łapać chmury. Ja wolę go rozdrobnić w pył jeśli się da i zmieszać równomiernie z suszem w umiarkowanej ilości.
  • 90 / 53 / 7
Ja do swojego Arizer Extreme XQ2 ładuję parę grudek haszu, na to cały koszyk suszu CBD (~0.1-0.15g). Zaciągam tak długo, aż pojawi się para, wtedy całość mieszam i przechodzę do inhalacji. Jak kolejne buchy są mniej gęste, to całość mieszam albo dorzucam więcej suszu, mieszam i inhaluję dalej. Mieszanie jest po to, żeby całość rozdrobnić i hasz rozprowadził się po całej mieszaninie, żeby cały równomiernie się zwaporyzował, a suszu dorzucam, żeby jeszcze lepiej się rozłożył. Robię to od kilku dobrych dni i nie zauważyłem, żeby miał się topić i spływać do grzałki. Całość ładnie pozostaje w szklanej komorze i się waporyzuje.
  • 12886 / 2513 / 0
^
Czemu takie komplikacje robić? Nie można od razu dobrze wymieszać?
  • 90 / 53 / 7
hasz jest po prostu dużo gęstszy i mocniej zbity niż zwykły susz w tej samej objętości. Możesz zrobić wstępną inhalację, wymieszać, rozkładając w ten sposób hasz w bazie i dostać zajebiście duże buchy. Jednak w pewnym momencie, kolejne buchy bedą mniej gęste, co jest oczywsite, ale to nie znaczy, że potencjał nabicia się kończy/skończył. Gdybym miał to może jakoś zwizualizować/wytułumaczyć - jak hasz się nagrzeje i wymiesza go w bazie, to robią się takie grudki, które w trakcie inhalacji, waporyzują się z zewnątrz, a wewnętrzna temperatura tych grudek haszu jest niższa. Gdy ponownie wymieszasz to rozdrabniasz go bardziej, przez co otwierasz tą wewnętrzną warstwę haszu, która nie dostała na tyle wysokiej temperatury, żeby oddać to co dobre.
  • 12886 / 2513 / 0
Faktycznie masz rację. Zasugerowałem się swoimi samoróbkami, które łatwo skruszyć w pył i to w symbolicznej ilości. Nie poddawałem aż takiej temperaturze i prasowaniu więc to w zasadzie tylko posklejany pyłek. Jak wapowałem zwykłą grudę "maroko", to faktycznie miałem wrażenie, że to może zużyte w 50%, ale wyrzuciłem.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.