Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 139 / 4 / 0
Łykacie ślinę po rozpuszczeniu tabletki bunorfinu w gębie? Bo AI twierdzi ze nie pomaga to niby zwiększyć mocy a nasila skutki uboczne i można śmiało wypluć po rozpuszczeniu pilla
  • 7 / 1 / 0
Wiadomo, że bupra się nie wchłania przez układ pokarmowy z racji cholernie niskiej biodostępności. Z drugiej strony nie mam pojęcia, jakie miałoby to powodować skutki uboczne? Że co wypełniacze jakoś by oddziaływały na układ pokarmowy? Może przy większych dawkach to coś waży... Ja przepijam zaraz po wchłonięciu. No ale wypluwać zawsze można, jeśli o to pytasz, przepłukanie na pewno na plus, zważywszy, że wypełniacze podjęzykowych tabs, które mają zwiększać wchłanianie, obniżają ph i tym samym zwiększają kwasowość w jamie ustnej; w szerszej skali pewnie wywiera to jakiś negatywny wpływ na szkliwo, podobnie jak suchość w ustach.
  • 313 / 93 / 0
Pewnie chodzi o to że połknięta bupra od razu jest metabolizowana w wyniku efektu pierwszego przejścia do związków które wykazują niskie działanie na OUN jednak łączą się z receptorami w obwodowym układzie nerwowym powodując zaparcia czy spowolnienie oddechu.
  • 139 / 4 / 0
02 października 2026eternalnihilist pisze:
Wiadomo, że bupra się nie wchłania przez układ pokarmowy z racji cholernie niskiej biodostępności. Z drugiej strony nie mam pojęcia, jakie miałoby to powodować skutki uboczne? Że co wypełniacze jakoś by oddziaływały na układ pokarmowy? Może przy większych dawkach to coś waży... Ja przepijam zaraz po wchłonięciu. No ale wypluwać zawsze można, jeśli o to pytasz, przepłukanie na pewno na plus, zważywszy, że wypełniacze podjęzykowych tabs, które mają zwiększać wchłanianie, obniżają ph i tym samym zwiększają kwasowość w jamie ustnej; w szerszej skali pewnie wywiera to jakiś negatywny wpływ na szkliwo, podobnie jak suchość w ustach.
Po wchłonięciu masz na myśli rozpuszczenie tak ?
Co do skutków ubocznych oczywiście mam na myśli zaparcia, bóle głowy, brak łaknienia. Nie wiem czym jest to spowodowane bo podobno wystarczy żeby pill rozpuścił sie w jamie ustnej wtedy jest już wchłonięty przez błonę pod językiem i ślina nie zawiera aktywnych metabolitów
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.

Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Cały grzyb a czysta psylocybina: co naprawdę pokazał model obliczeniowy

Pytanie krąży po literaturze od dekady: czy psylocybina wyjaśnia całe działanie grzyba, czy tylko jego część? Praca zespołu z University of the Free State, opublikowana 16 marca 2026 roku w Scientific Reports, próbuje odpowiedzieć na nie narzędziami chemii obliczeniowej.