Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 1001 / 540 / 0
14 września 2026masterp213 pisze:
14 września 2026yoshi420 pisze:
Dawno benzo nie żarłem. Będzie z pół roku. Szkoda mózgu na ten syf, życie przemija a przyjemność znikoma. Nie jest to rekreacyjne a jedynie sedacyjne i ogłupiające. Szkoda mózgu. Taka pregabalina np to wypierdala benzo na przedbiegach. Nie wezmę już benzo, jakbym był w szpitalu nie dałbym zgody na opiaty ani benzodiazepiny.
Tak tak Topek, a przy nakurwianiu latami w gry na konsoli, jaraniu dzień w dzień i żarciu pregi, to życie nie przemija, mózg ci aż kipi neurogenezą a białko BDNF to uszami wycieka z nadmiaru🤣.

Bądź też słowny w szpitalu, gdy przydaży ci się jakaś operacja albo nie daj Boże jakieś złamanie wieloodłamkowe z przemieszczeniem, że tak jak deklarowałeś - odmawiasz przyjmowania opiatów i benzo. Medyczna Indica i hydroksyzyna styknie i ułatwisz robotę anestezjologowi💪🥳.

Z resztą z kim ja dyskutuje, jak kontrargumenty to generalnir albo dowody anegdotyczne albo klasyczne Argumentum ad personam

Kto miał zrozumieć sens moich postów w temacie receptomatów to zrozumiał. Kto miał dostać namiar, również go otrzymał. Reszta niechaj żyje w pokoju.

Reszta robota co chceta. Wolny kraj.
Kurde, jakie czarnowidztwo. Stworzenie chorej sytuacji która ma 0.001procenta powodzenia w celu dyskredytacji poglądów innej osoby. Wiesz jak to się nazywa w terapeutycznym żargonie? Manipulacja. Poza tym jest coś takiego jak ketamina, każdy anestezjolog tego uzywa
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 110 / 15 / 0
15 września 2026yoshi420 pisze:
Masterp panie wysokie stanowisko it. Naucz się załączniki wstawiać do posta to pogadamy. Moze
Dzięki, już przekazałem HR'ce, że po cholerę na trzecim etapie rekrutacji do firmy te głupie 1,5h zadania każą tym biednym kandydatom w kodzie rozwiązywać, jak wystarczającym miernikiem potwierdzającym kwalifikacje na stanowisko techniczne, może być umiejętność dodania załącznika do posta na forum o nazwijmy to delikatnie "osobliwej" tematyce 🤣. Z pewnoscią pomysł przejdzie pomyslną weryfikację i zostanie wdrożony.

Kwestie zakresu zastosowania i częstotliwość stosowania w tym kraju ketaminy jako środka zastępczego w anestezjologii zamiast opiatów i opioidów typu fentanyl pomijam, bo to już całkiem nie ma sensu.

Bawcie się dobrze, żyjcie w pokoju i niech wam się wiedzie ❤️❤️❤️
  • 1677 / 309 / 0
Niestety, muszę przyznać, że po solidnej przerwie od benzo, 4 mg klonazepamu, 4 mg buprenorfiny oraz 300 mg pregabaliny porobiło mnie tak, że łapię noody nawet nie wiem kiedy, czując spokój i czystą przyjemność istnienia niczym buddyjski mnich. Musiałem tego posta pisać z 10 minut w przerwach między przysypianiem. Kiedyś wolałem alprazolam, bo po klonach zdarzyło mi się parę razy obudzić gdzieś na jakichś bagnach i wracać do chaty na czworaka, bo zapomniałem jak się chodzi na dwóch nogach. Jeszcze widział to facet wyprowadzający psa, wstyd jak chuj %-D Nigdy więcej takich dawek...
@yoshi420 ciesz się, że dla Ciebie benzo to zapchajdziury. Jest wielu ludzi jak ja, u których benzodiazepiny wywołują euforię, zwiększony napęd (również zawodowy), dlatego ja określam benzodiazepiny jak alprazolam, klonazepam czy estazolam jako amfetaminy bez skutków ubocznych (typu problemy z zaśnięciem, zjazd, przestymulowanie) oprócz jednego - uzależnienia fizycznego i psychicznego, które jest potencjalnie niebezpieczne dla życia i zdrowia. Dlatego tak ważna jest SAMOKONTROLA i pilnowanie jak długo się bierze benzo. Masz rację, że to wyjątkowo zdradliwe gówno, a jednocześnie tak niesamowicie wspaniałe. No cóż - coś za coś. Ja nigdy nie byłem na detoksie od benzo, bo wiedziałem kiedy przestać, oczywiście schodząc z dawek.
Ciekawe jest to, że Ci którzy nie cierpią benzodiazepin, zazwyczaj są stimiarzami...
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 1001 / 540 / 0
Chłopie, wjeb się w ciąg benzo zobaczysz czym są te twoje brak skutków ubocznych. Wtedy zatęsknisz za zjazdami po amfetaminie %-D

Poza tym co to za teoria że spidiarze nie lubią benzyn
  • 1677 / 309 / 0
Tak, jakbym nie wiedział czym jest długi ciąg na benzo. Właśnie ten fakt ostatecznie nauczył mnie kiedy przestać, nawet mając całą pakę krzyżyków do dyspozycji. Mam wrażenie, że mam do czynienia z kimś, kto musi wtrącić swoją zgorzkniałość wywołaną własnymi, złymi wyborami i czerpie jakąś chorą satysfakcję z gnojenia każdego, kto myśli inaczej. Mimo wszystko, zdrówka życzę, a ja sobie zaaplikuję miętuska i pregabalinę. Mniam.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 5406 / 971 / 0
Też się nigdy nie wjebalem i hamowałem a znam benzo 12 lat, też fakt że wyjście z tego jest ponoć gorsze od opio skutecznie zniechęcał.
"Kiedyś... Wrócę do domu i opowiem to mamie, poczuje spokój jak po diazepamie, przeżyłem koszmar jak z ulicy wiązów to życie jest kruche więc się nie przywiązuj"
  • 1001 / 540 / 0
02 października 2026Teabadger pisze:
Tak, jakbym nie wiedział czym jest długi ciąg na benzo. Właśnie ten fakt ostatecznie nauczył mnie kiedy przestać, nawet mając całą pakę krzyżyków do dyspozycji. Mam wrażenie, że mam do czynienia z kimś, kto musi wtrącić swoją zgorzkniałość wywołaną własnymi, złymi wyborami i czerpie jakąś chorą satysfakcję z gnojenia każdego, kto myśli inaczej. Mimo wszystko, zdrówka życzę, a ja sobie zaaplikuję miętuska i pregabalinę. Mniam.
A ja mam wrażenie, że wszystko odbierasz jako atak. Zjedz to może paranoje Ci miną %-D
Acha, uzależnienie to nie wybór. Nie wstałem pewnego razu i nie powiedziałem "tak, teraz wpierdole się w dragi bo tego pragnę"
  • 686 / 168 / 0
E, czasami to jest* wybór.
Jak nic innego nie pozostaje.
A tak - budzisz się rano i chociaż wiesz co masz robić.
Przyjebac na rozruch i marsz do apteki lub/i dilera.
I wiesz kim jesteś. Lepiej byc ćpunem, niż...nawet nie tyle nikim, co niewiadomo kim i po co.

*tylko tak naprawdę ten "wybór" to tylko świadome potwierdzenie procesu, który zaczął się długo wcześniej.
Ale czy naprawdę istnieją jakieś nie determinowane wybory? :)
  • 1677 / 309 / 0
Chyba tematy pomyliłeś "kolego", to nie tasiemiec. Jak skończysz 18 lat to może kiedyś pogadamy w cywilizowany sposób. A jak masz więcej niż 18, to bym się na Twoim miejscu nie przyznawał, że się wcześnie w rozwoju umysłowym zatrzymałeś (zapewne przez ćpanie).
Uzależnienie to całokształt podejmowanych przez siebie decyzji. Tak, uzależnienie to suma wyborów i tak samo wyjście z uzależnienia to suma wyborów, a nie "choroba" na którą się zapada pewnego dnia i nagle człowiek jest ZMUSZONY do brania narkotyków w celach pozamedycznych czy picia alkoholu. Tyle z mojej strony.
  • 1001 / 540 / 0
Kurwa, ten się nawet pruje będąc na benzo.
Odpuść %-D
I przestań mnie obrażać przez internet bo to tylko pokazuje twój poziom spierdolenia
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.

Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon

Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.