ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Moje najlepsze jakie jadłem to czerwone z napisem NETFLIX rok około 2020, wjazd nieziemski dosłownie czułem się jak w filmie
  • 2 / / 0
A próbował ktoś z podobizną Trumpa? :D
  • 8 / 2 / 0
ja kiedyś, okolo 2 lata temu zjadłam coś w kształcie rakiety. dlugo nie dzialo aie nic az odpuściłam czekanie i zaczęłam grac w lol'a i nagle jeb XDDD efekt niesamowity, czułam się jakbym była na tej mapie plus te wszystkie kolory. ciekawe doświadczenie na max 2 razy, bo szczerze potem nudziło hah xD
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.

Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Cały grzyb a czysta psylocybina: co naprawdę pokazał model obliczeniowy

Pytanie krąży po literaturze od dekady: czy psylocybina wyjaśnia całe działanie grzyba, czy tylko jego część? Praca zespołu z University of the Free State, opublikowana 16 marca 2026 roku w Scientific Reports, próbuje odpowiedzieć na nie narzędziami chemii obliczeniowej.