Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Po 3 miesiącach przerwy od opio (ostatnio łykane 160-240 mg oxy dziennie) wziąłem dziś 500 mg Tramalu w kroplach plus 20mg diazepamu. Tak przyjemnych noddów to ja dawno nie pamiętam
  • 88 / 6 / 0
Ja to klasycznie tramadol + Kawa espresso + marihuana z wapka. Pięknie to klepało.
Uwaga! Użytkownik liukang jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
siemanko, ostatnio przerzucam sie z kody (lecialam pol roku srednio 200-600mg kilka razy w tygodniu, chociaz czesciej codziennie) na tramal, ale nie mam za duzego doswiadczenia mam z nim, pare razy w takich samych dawkach, rozgryzane i nie, ktore wcale nie kopaly, nawet miksowane), benzo wale od 2023 z przerwami i obecnie utrzymuje dawke 2-4mg, no i rano wzielam 2 klona bo wiedzialam ze bede walic trampka, ale potem zezarlam jeszcze 2 xana i tu pojawia sie moje pytanie czy moge przypierdolic 1000mg retarda nierozgryzajac czy lepiej zostac przy 600-800? od obu benzo minely 2-3h
ogolnie dodam ze mam lekkie problemy z oddychaniem (lekarze nie wiedza czemu %-D ), ale rzadko miewalam jakiekolwiek trudnosci na fazie miksujac mocniejsze rzeczy
  • 45 / 6 / 0
Dostałem od sąsiadki której mąż nabawił się raka szczęki 2 butle Trampka z pompką. 9,6 grama w każdej. Walę 800 mg. Mam już skromne z nim doświadczenie i nie za bardzo go lubię - ot daje opiatowe pobudzenie i mocno mi idzie w nogi, boję się chodzić po schodach. Cały czas działania jest przedsmakiem padaki - takie dziwne napięcie. Coby jej nie dostać łykam 450 mg pregabaliny. Nijak się ma do pluszowej i mistycznej wręcz kodeiny w początkach brania. no like... - i jest przeokrutny w smaku, ujnia.
  • 8 / / 0
pregabalina rzeczywiście chroni przed dostaniem padaczki po tramcu/kodzie ? jak tak to zapierdole z dwie rajki tej pregi 150
  • 1814 / 568 / 2
twojextc pisze:
pregabalina rzeczywiście chroni przed dostaniem padaczki po tramcu/kodzie ? jak tak to zapierdole z dwie rajki tej pregi 150
@twojextc Wrzucasz do jednego worka tramadol i kodeinę, co z miejsca pokazuje, że nie masz pojęcia, z jakimi mechanizmami neurochemicznymi masz do czynienia. kodeina nie ma działania SNRI i nie obniża drastycznie progu drgawkowego, więc branie pod nią jakichkolwiek osłon przeciwpadaczkowych całkowicie mija się z celem.

Z tramadolem to inna bajka, bo w wyższych dawkach wywołuje ataki grand MAL. Pregabalina ma co prawda pewne właściwości przeciwdrgawkowe, ale dorzucanie 300mg ("dwie rajki 150") do opiatów w ramach "ochrony" to czysty idiotyzm. Obie te substancje to bardzo silne depresanty ośrodkowego układu nerwowego (OUN). Zmiksujesz tramadol z taką dawką pregi i zamiast ochrony przed padaczką zafundujesz sobie potężną depresję układu oddechowego – po prostu przestaniesz oddychać przez sen.

Złotym standardem osłonowym przy tramadolu przekraczającym barierę 400mg są benzodiazepiny (np. diazepam czy klonazepam) w minimalnych dawkach leczniczych. Rekreacyjne wpierdalanie pregabaliny na bicie tolerancji do niczego cię tutaj nie uchroni, tylko podbije ryzyko zgonu z niedotlenienia.

Zanim znowu wpadniesz na genialny pomysł miksowania depresantów, zacznij czytać podwieszone wątki o redukcji szkód (HR).

z fartem.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 8 / / 0
biore jeszcze 120mg duloksetyny ed ,więc rozumiem że to też nie pomaga tak ?
  • 1814 / 568 / 2
twojextc pisze:
biore jeszcze 120mg duloksetyny ed ,więc rozumiem że to też nie pomaga tak ?
@twojextc

Ty się dosłownie prosisz o bilet na OIOM.

Nie dość, że duloksetyna w niczym tu nie pomoże, to jest absolutnie najgorszym z możliwych miksów w tym scenariuszu. Duloksetyna to silny lek z grupy SNRI (inhibitor wychwytu zwrotnego serotoniny i noradrenaliny). tramadol, poza swoim działaniem opioidowym, również ma profil SNRI i uwalnia serotoninę.

Połączenie 120mg duloksetyny z tramadolem to gotowy przepis na potężny zespół serotoninowy (ZS). Zamiast jakiejkolwiek ochrony, ten antydepresant jeszcze mocniej obniży ci próg drgawkowy. Zmiksujesz to i dosłownie ugotujesz sobie mózg - skończy się temperaturą wyjebaną ponad 40 stopni, konwulsjami, sztywnością mięśni i w najlepszym razie pobytem na toksykologii. W gorszym scenariuszu zgonem.

Będąc na takiej dawce leków przeciwdepresyjnych, tramadol musisz omijać szerokim łukiem. Wybij sobie ten miks z głowy, bo z tym nie ma żadnych żartów.

z fartem.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.

Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.

Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.