...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 971 / 526 / 0
wczorajPalkrolik pisze:
@tosieniedzieje miesiąc miodowy jak to się mówi na terapi. Później jest faza muru, 3 miesiące. Rok jak dasz radę z czego całego serca Ci życzę możesz powiedzieć trzeźwiejesz. Narazie jesteś na duposciku, ale to też dobre bo nie ćpasz dzień w dzień.
Tak, wiem. Teraz jestem 3 raz w tym procesie. Miałem już jedną przerwę pół roku, potem o wiele dłużej. U mnie faza muru wjeżdża zawsze w okolicach 3 miesiąca. Chociaż nie wiem jak będzie teraz, nie ma gwarancji. W każdym razie 3 miesiąc to ogromny spadek neuroprzekaźników u mnie. Coś jakby wyłączało mi mózg, jakąkolwiek przyjemność,ciężki stan... Anhedonia, apatia jak zwał tak zwał.

@ledzeppelin2
Dokładnie, najgorsze że każdy psychoterapeuta,psycholog Ci będzie próbował wcisnąć że wina jest w stu procentach w tobie. Przerabiałem to nie raz. Ale to jest sprytna zagrywka. Środowisko jest toksyczne, ma ogromny wpływ na to kim jesteś i jakie wybory podejmujesz. Będą bronić systemu za wszelką cenę, żeby zdołowac cię jeszcze bardziej... A szczególnie w Polsce gdzie każdy ci za plecami kosę wbije, ludzie są zawistni, sfrustrowani, w ciągłej złości. W jakimś korpo jak robiłem to wszyscy się obgadywali, podpierdalali za plecami. A potem lęki. Ktoś kto nie chce w tym uczestniczyć zostanie wykluczony i skazany na ostracyzm motłochu. Ewolucyjnie mamy w sobie lęk przed wykluczeniem bo kiedyś to oznaczało śmierć, dziś właściwie też. Tylko może nie głodową, a duchową. Potem depresja bo człowiek jak się zorientuje gdzie jest to ucieka w samotność... Dziewczyny mają chore wymagania przez himergamię i zryty łeb od Instagrama który zapodaje im iluzje rzeczywistości. Po 30stce taka się obudzi z dzieciakiem i nagle zaczyna szukać stabilności zamiast bad boya... Poskakała taka po paru miejscach, ale uroda przemija... Wiek jest bezlitosny . Jebać
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 7 / 1 / 0
18 lipca 2014anonimus pisze:
w 2007 r założyłem temat, dziś znów pisze w nim post... wtedy się nie udało. Może tym razem sie uda.
Tak mnie ciekawi po tych 18 latach jak dalej potoczyła się twoja historia? Tak bardzo zależało Ci na zdrowiu, byłeś młody, z tego co masz w profilu - 35 lat, to wtedy miałeś jakieś 17 lat i już założyłeś temat "detox", bardzo ciekawe.
Może jeszcze się odezwiesz tu i dasz znać, bo zaczynałeś chyba od klona jeżeli się nie mylę a widziałem, że tam na helu leciałeś już, bardzo przykro się patrzy na los młodego chłopaka z klonem do podstarzałego helupiarza, mam nadzieję, że wyszedłeś na prostą albo jest Ci już po prostu lepiej. Wszystkiego dobrego.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.

Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.