Nie ma tak, że wpływa się na jeden receptor i jest to obojętne dla innych
Oczywiście przy odstwce efekt z odbicia.
Kortyzol i adrenalina szaleją, a umysł nie potrafi się normalnie uspokoić bo endogenne neuroprzekaźniki hamujące są zaburzone, do tego GABA rozjebane. Umysł jest hiperaktywny, mózg gadzi szaleje. Ciało nie potrafi wyregulować emocji.
I tak przy odstawce właściwie każdego dragu.
Normalny człowiek to usta, przeczeka najgorsze i pójdzie dalej. Przy lekach,nerwicy jesteś rozjebany tak, że będziesz się bał wychodzić z domu. Nie polecam ćpania z tym syndromem, a przynajmniej wpierdalania się w ciągi na etanolu,benzynach, GHB.
Przy katynonach to nawet was może uspokoic i usunąć objawy nerwicy, bynajmniej ja tak miałem. Po prostu taka anhedonia się pojawiła, że nie czułem nawet lęku. Niech żyje 3mmc lekarstwo na wszystko
dzisiajtroopaoftomorrow pisze: Z tego co wiem serotonina jest silnie powiązana z GABA, dlatego mieszając za bardzo w jednym, lub drugim można sobie zafundować pogorszenie stanu lękowego, bezsenność i ogólnie pogorszony nastrój. Idealnie zatem jest starać się zbalansować obydwa systemy.
Myślę, że jak większość leków również te zwiększające stężenie serotoniny nie są wolne od efektów ubocznych, ale nie zaprzeczajmy, że potrafią pomóc przetrwać najgorsze. Tylko za tym powinno iść zrozumienie, dlaczego jesteśmy w tak chujowym miejscu i praca nad sobą. Na dłuższa metę sam lek nie przyniesie ukojenia. Najbardziej pomaga zrozumienie mechanizmów powodujących nerwicę i sposobów jak nie wpaść do nurtu nakręcającego spiralę jeszcze mocniej.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.