Anhedonia jest mniejsza. Wraca przyjemność z małych rzeczy, jak np. kawa o poranku, widok wschodu słońca itp.
Pewnie też skutkiem tego było tydzień temu odstawienie Bupropionu 150mg bo niby nic nie działał, a odstawienie spowodowało u mnie ahedonie.
Dziś 3 dzień i mega mocno odczuwam działanie tych 5mg, ciekawe jak szybko wbije się tolerka. Z plusów zero zjazdów po zejściu itp.
Zastanawiam się czy w dni w które pracuje w restauracji i 11h siedze na dupie bo czesto mało pracy jest nie brać wcale, aby nie nabijać sobie tolerancji. W przeciągu miesiąca to 10-12dni a ja i tak nic produktywnego tam nie robie, tylko bede siedział bardziej znużony.
Jakie macie doświadczenia biorąc już spore dawki i nie przyjmując ich np: w weekendy? Macie gorsze dni, czy neutralnie?
Pierwsza dawka Medi CR10 została przyjęta i totalnie czułem się jak na haju (...) Pewnie też skutkiem tego było tydzień temu odstawienie Bupropionu 150mg bo niby nic nie działał, a odstawienie spowodowało u mnie ahedonie.
Dziś 3 dzień i mega mocno odczuwam działanie tych 5mg, ciekawe jak szybko wbije się tolerka.
Zastanawiam się czy w dni w które pracuje w restauracji i 11h siedze na dupie bo czesto mało pracy jest nie brać wcale, aby nie nabijać sobie tolerancji. (...) Jakie macie doświadczenia biorąc już spore dawki i nie przyjmując ich np: w weekendy?
Pytasz, czy dni off są gorsze czy neutralne. Zazwyczaj nie ma opcji na neutralność. Kiedy organizm i układ nagrody przyzwyczają się do zewnętrznego paliwa, to po odcięciu dawki zaliczysz tzw. zjawisko z odbicia (rebound effect). Będziesz po prostu bardziej znużony, śnięty, pewnie odpali ci się wilczy apetyt, a klasyczne objawy ADHD (jak rozproszenie czy brak motywacji) uderzą cię przez te 1-2 dni trochę mocniej niż zanim zacząłeś brać lek. To w pełni normalna reakcja fizjologiczna. Jeśli możesz sobie pozwolić na takie lekkie warzywienie w luźniejsze dni w pracy czy w weekendy, to jak najbardziej nie bierz. Wyjdzie ci to tylko na plus.
z fartem.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.