Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 597 / 213 / 0
@slodkapszczolka szanse oceniam na bliskie zeru. Ten lek przepisują i to niechętnie przy ciężkiej bezsenności a nie jakichś tam problemach ze snem.
  • 980 / 178 / 0
02 września 2026slodkapszczolka pisze:
Jak aktualnie wygląda sprawa z poziomem trudności wyrwania tego od lekarza? Idę niedługo do neurologa w związku z moją padaczką (zespół Janza) a największym prowokatorem napadów w moim przypadku jest brak snu, nie mam większego problemu w zdobyciu estazolamu nawet od lekarza rodzinnego, mimo, że mój rodzinny jest negatywnie nastawiony do wszelakich benzo i zawsze kręci nosem, ale lepiej raz na jakiś czas łyknąć benzynę niż dostać ataku w najmniej odpowiednim momencie. Estazolam mam brać doraźnie w przypadku gdy nie mogę zasnąć, a bywa, że mam z tym spore problemy w związku stresującym zawodem którym się zajmuje. Jest szansa, że neurolog wypisze mi mida jak ponarzekam, że estazolam niby super ale mam problem żeby się wybudzić rano? Nie ukrywam, że legendarny midas jest jedną z substancji na mojej "drugs to do list" a na czarnym rynku jego cena to jakiś kosmos.

Delikatnie zasugeruję, że dostałem kiedyś 2 tabletki od bliskiej przyjaciółki i działało świetnie, po czym poprosiłbym o najmniejszą dawkę.
Mi póki co RAZ udało się ubłagać psychiatrę o midazolam. I to psychiatrę, który mnie zna od 4 lat. Powiedział mi że jestem pierwszą i jedyną osobą jakiej w ogóle przepisał midazolam, bo to jest lek tak ciężkiego kalibru, że stosuje się go już praktycznie w anestezjologii i głównie w warunkach ambulatoryjnych, rzadko kiedy jest przepisywany pacjentowi do leczenia w domu - jest tak mocny. Od tamtej pory do teraz nie udało mi się go ubłagać o drugie opakowanie, powiedział mi że jak za często mi będzie wypisywać midazolam to przy takiej ilości różnych benzo jakie mi wypisuje mogą mu zabrać prawo do wykonywania zawodu %-D
Także nie dostaniesz tego łatwo, szanse są bliskie zeru praktycznie.
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
ODPOWIEDZ
Newsy
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca

Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.