Kiedyś było ich dużo więcej, tyle co u normalnego człowieka.
Zaś wszystko poszło się jebać, kiedy zaczęłem (nad)używać medikinietu. Wówczas moja baza snów skurczyła się jak jaja na mrozie. Teraz praktycznie nic mi się nie śni. Ani to dobre, ani to złe. Nie ma w nich ani Pameli Anderson, ani Skinmana. Nie mogę przeboleć jednak, iż nie ma w nich metoksetaminy!
24 czerwca 2026Hiera pisze: Jestem nowy, to mój pierwszy post z zamiarem spełnienia warunków swobodnego udzielania się na forum. Pokładam dużą nadzieje w tym portalu.
Mam 30 lat i czas na kontrolowane zażywanie :)
Szukam czegoś na sen, może być w zastrzykach a zależy mi na szybkim skutecznym uśnięciu na zjeździe po stymulantach który ma trwać nie więcej jak normalny sen 6h do 11h ewentualnie chciałbym wybudzać się na budzik :) to tak na początek bo wydaje mi się że ustabilizuje mi to moje życie. W jaki sposób uzyskać na to receptę albo czy jest to dostępne przez allegro czy gdzieś. Szczerze to nawet nie wiem jak działa wypisywanie tych recept czy kontakty z doktorami.
nie ma powodu zakładania nowego wątku, przeniesiono - detronizator
Teraz zauważam, że przy problemach ze snem popularne jest przepisywanie tzw. Z-tek (zolpidem RP, zopiklon RP, zaleplon RP) przez lekarzy (psychiatrów). (bezpieczniejsze od benzo)
Jeżeli chodzi o zioła, możesz spróbować z: korzeniem kozłka, liściem melisy, szyszką chmielu, zielem męczennicy. (efekt może nie być natychmiastowy -> bym odradzał).
Popróbuj sobie również z pierwszą generacją leków przeciwhistaminowych (klemastyna RP, difenhydramina OTC,hydroksyzyna RP, ketotifen RP -> raczej odpada).
Na hydroksyzynę i klemastynę dosyć łatwo jest dostać receptę (jak masz spoko lekarza pierwszego kontaktu, to może Ci wystawi bez narzekania recke).
Przy okazji spróbuj mindfulnessu i/lub psychorelaksacji, pozwolą (chociaż trochę; nie zawsze efekt jest natychmiastowy) przywrócić ciałko psychicznie trochę do normy
Oczywiście odradzane przezemnie benzo. (uwaga na mixy stimów zwłaszcza z tymi działającymi przeciwpadaczkowo)
RP - na receptę; OTC - bez recki ;)
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.