...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam, od marca 2026 jestem w swego rodzaju ciągu benzodiazepinowym. Od marca do połowy lipca było stabilnie (średnio 1mg klonazepamu na noc codziennie żeby zasnąć, nie oczekiwałem żadnych efektów narkotycznych). Potem właśnie w połowie lipca klon się skończył i ogarnąłem sobie xanax i jeszcze do tego aby wzmocnić efekty rekreacyjne i odcięcie od świata flualpre i zolpidem co było najgorszą decyzją życiową. Poważne problemy wokół mnie (firma w której pracowałem i dobrze zarabiałem się rozleciała, miałem dość niszowe stanowisko jak na Polskę i potem już nie umiałem znaleźć pracy) i utrwalona bezsenność doprowadziły do tego że uznałem że i tak mi wszystko jedno więc zacząłem zwyczajnie ćpać to wszystko. Maksymalnie ile wytrzymam bez benzo aktualnie to 48 godzin, potem zaczyna się piekło. Od połowy lipca walę takie dawki jak 5mg alpry, czasem np. nie biorę benzo tylko biorę z 40mg zolpidemu, aby osiągać euforyzujące efekty i całkowite odurzenie, a czasem po prostu biorę samą flualpre. To kończy się najczęściej zwykłym wieczornym balckoutem ale mimo wszystko tolerancja jest już u mnie bardzo duża. Pamiętam jak 3 dni temu przez 48 godzin nie brałem nic to potem jak pomyślałem sobie o tym że zaraz zarzucę sobie xanax to zacząłem się cały pocić i trząść z satysfakcji. Intelektualnie zaczynam czuć się lekko upośledzony od tych substancji, mam wrażenie jakby iq spadło mi o jakieś dobre 30%. Do tego doszły lęki społeczne których wcześniej nie miałem.
Powiedzcie mi gdzie mam się udać żeby z tego wyjść? Jakiś monar? U psychiatry prywatnie już byłem to mi dał skierowanie do szpitala psychiatrycznego a w szpitalu mi powiedzieli że się "nie kwalifikuje" i że nie ma łóżek xd Zapytałem się go czy nie mógłby mi przepisać np. diazepamu i powoli redukować, to on powiedział że się nie zna na tym i że on mi nie może przepisać nic skoro mam historię nadużywania. Muszę z tego wyjść zanim nie jestem jeszcze w kompletnej pi*****
  • 373 / 38 / 0
Przy takich dawkach alpry i zolpidemu najlepsza opcja bedzie prywatny detoks. Ogolnie to najpierw powinieneś zejść z zolpidemu włączając diazepam i lekko redukując alpre. Co do dawkowania, jeśli nie masz kasy na detoks znajdz dobrego psychiatrę co się zajmuje takimi rzeczami popytaj po ludziach , ci rozpisze plan i będziesz pod opieką.
  • 5389 / 991 / 0
Najlepsze że się wpieprzyles w to przez stres
To było tak że nie mogłeś zasnąć i tego klona czy też chciałeś odciac myślenie?

A potem się posypało

Jak mas dostęp to powoli już redukuj dawki i szukaj ośrodka
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy

Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.

Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty

Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.