...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
  • 1 / / 0
Witam, od marca 2026 jestem w swego rodzaju ciągu benzodiazepinowym. Od marca do połowy lipca było stabilnie (średnio 1mg klonazepamu na noc codziennie żeby zasnąć, nie oczekiwałem żadnych efektów narkotycznych). Potem właśnie w połowie lipca klon się skończył i ogarnąłem sobie xanax i jeszcze do tego aby wzmocnić efekty rekreacyjne i odcięcie od świata flualpre i zolpidem co było najgorszą decyzją życiową. Poważne problemy wokół mnie (firma w której pracowałem i dobrze zarabiałem się rozleciała, miałem dość niszowe stanowisko jak na Polskę i potem już nie umiałem znaleźć pracy) i utrwalona bezsenność doprowadziły do tego że uznałem że i tak mi wszystko jedno więc zacząłem zwyczajnie ćpać to wszystko. Maksymalnie ile wytrzymam bez benzo aktualnie to 48 godzin, potem zaczyna się piekło. Od połowy lipca walę takie dawki jak 5mg alpry, czasem np. nie biorę benzo tylko biorę z 40mg zolpidemu, aby osiągać euforyzujące efekty i całkowite odurzenie, a czasem po prostu biorę samą flualpre. To kończy się najczęściej zwykłym wieczornym balckoutem ale mimo wszystko tolerancja jest już u mnie bardzo duża. Pamiętam jak 3 dni temu przez 48 godzin nie brałem nic to potem jak pomyślałem sobie o tym że zaraz zarzucę sobie xanax to zacząłem się cały pocić i trząść z satysfakcji. Intelektualnie zaczynam czuć się lekko upośledzony od tych substancji, mam wrażenie jakby iq spadło mi o jakieś dobre 30%. Do tego doszły lęki społeczne których wcześniej nie miałem.
Powiedzcie mi gdzie mam się udać żeby z tego wyjść? Jakiś monar? U psychiatry prywatnie już byłem to mi dał skierowanie do szpitala psychiatrycznego a w szpitalu mi powiedzieli że się "nie kwalifikuje" i że nie ma łóżek xd Zapytałem się go czy nie mógłby mi przepisać np. diazepamu i powoli redukować, to on powiedział że się nie zna na tym i że on mi nie może przepisać nic skoro mam historię nadużywania. Muszę z tego wyjść zanim nie jestem jeszcze w kompletnej pi*****
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.