uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 525 / 104 / 0
A nie bede wiedział %-D Nie uprawiałem zbyt wielu tych nowoczesnych szczepów z Hameryki, raczej oldschool.
  • 12838 / 2504 / 0
To wygląda tak, że niby jest normalny kształt pałki, ale widać pojedyncze słupki z kielichami i listkami - taka jest właśnie struktura. Tych słupków jest od groma. Nie jest to jednolita, zielona (czy tam purpurowa) masa kielichów. Zkittlez w zeszłym roku miał identyczne więc może to geny i taka budowa to nic nadzwyczajnego.
  • 525 / 104 / 0
Wiem co to są fox taile, miałem nie raz w sativkach. Piszę tylko, że nie wiem czy Zkittlez ma je z powodów genetycznych czy temperaturowych, bo go nie uprawiałem.
  • 12838 / 2504 / 0
Opisywałem, bo sam nie byłem pewny, czy to faktycznie fox taile (nie żebym zakładał, że nie wiesz co to jest ;)) Zawsze myślałem, że to się przytrafia tylko pod lampą od zbyt intensywnego światła.

Póki co jest fart do pogody i można będzie poczekać kilka dni ze ścinką PL. Mógłbym to robić na raty, bo góra jest już gotowa, ale dół nadal ma część białych pręcików. Może tak zrobię. Wyjdzie pewnie w okolicy 15-20g (choć jest bardzo zbita i mogę nie doceniać - główna pała jest jak mała cukinia) więc powinna zwrócić koszt całego outdooru (oczywiście nie wliczając czasu i wysiłku). Planuję zostawić liście i trymować na sucho - mniejszy zapach i lepsze topy.
Już nie mogę się doczekać testu świeżego zioła. Jutro postaram się wrzucić fotki.
  • 176 / 27 / 0
@Jezus Chytrus zamawiałem ak47 z taniesianie!
Moje sadzonki przeżyły najwidoczniej nie tylko ślimaki ale też przesadzanie i to nie wszystko! Zacząłem równiez wnosić je do środka na noc aby chronić je przed afrykańskimi nocami, kilka razy tego nie przed zrobiłem i obawiam się że sumując wszystkie przewiny końcowy plon nie będzie bił rekordów, również nie podoba mi się pomysł posadzenia dwóch roślin do tej samej gleby, obawiam się że będą ze sobą konkurować! :(( popełniłem ogrom błędów, trudno trzymać fason skoro wymaga to tyle czasu, a co dopiero przy pełnosezonowej odmianie, uprawa uczy wielu rzeczy, nie tylko związanych z samą uprawą ofc
https://www.pasteboard.co/SzItDPtaSTmk.jpg
7 dni po ataku ślimaków! Myślę że już o tym zapomniały, to co mnie głównie martwi to brak czasu, wykiełkowały 20go lipca
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.