Póki co jest fart do pogody i można będzie poczekać kilka dni ze ścinką PL. Mógłbym to robić na raty, bo góra jest już gotowa, ale dół nadal ma część białych pręcików. Może tak zrobię. Wyjdzie pewnie w okolicy 15-20g (choć jest bardzo zbita i mogę nie doceniać - główna pała jest jak mała cukinia) więc powinna zwrócić koszt całego outdooru (oczywiście nie wliczając czasu i wysiłku). Planuję zostawić liście i trymować na sucho - mniejszy zapach i lepsze topy.
Już nie mogę się doczekać testu świeżego zioła. Jutro postaram się wrzucić fotki.
Moje sadzonki przeżyły najwidoczniej nie tylko ślimaki ale też przesadzanie i to nie wszystko! Zacząłem równiez wnosić je do środka na noc aby chronić je przed afrykańskimi nocami, kilka razy tego nie przed zrobiłem i obawiam się że sumując wszystkie przewiny końcowy plon nie będzie bił rekordów, również nie podoba mi się pomysł posadzenia dwóch roślin do tej samej gleby, obawiam się że będą ze sobą konkurować! :(( popełniłem ogrom błędów, trudno trzymać fason skoro wymaga to tyle czasu, a co dopiero przy pełnosezonowej odmianie, uprawa uczy wielu rzeczy, nie tylko związanych z samą uprawą ofc
https://www.pasteboard.co/SzItDPtaSTmk.jpg
7 dni po ataku ślimaków! Myślę że już o tym zapomniały, to co mnie głównie martwi to brak czasu, wykiełkowały 20go lipca
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.