Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 350 / 34 / 0
@benzowiec84
Możliwe ale naprawdę odstawka może trwać nawet rok bądź więcej
  • 15 / / 0
Pomoze ktoś rozpisać jak zejść z clona ,wczorajszą dawka to 4mg ,biorę od około początku kwietnia.Wczesniej ciag od grudnia do marca na pregabie ,udało mi sie zejść alprazolamem z pregaby ale wjebałem sie przez to w Clona.z góry dzieki
  • 362 / 49 / 0
@Pato19 nie ma większej filozofii. Po prostu odstaw clona, bo od kwietnia to nie długo. Ale jeśli masz uzależnienie nie psychiczne, to zejdź na 0,5 przez tydz i wyzeruj
  • 15 / / 0
No właśnie z psychika najgorzej, bo od grudnia codzień cos wlatuje.Zapomnialem dodac o krótkich ciagach na tramadol i kodzie.Wczesniej od maja do feralnego grudnia czysty jak łza, nawet fajki.Chyba strach przed zejściem i trzezwoscia mnie zżera.
  • 19 / 1 / 0
19 maja 2026Pato19 pisze:
Pomoze ktoś rozpisać jak zejść z clona ,wczorajszą dawka to 4mg ,biorę od około początku kwietnia.Wczesniej ciag od grudnia do marca na pregabie ,udało mi sie zejść alprazolamem z pregaby ale wjebałem sie przez to w Clona.z góry dzieki
Lepszy clonazepam aniżeli alprazolam, ponieważ ma dwukrotnie dłuższy okres półtrwania. Ja bym co 2 tyg schodziła o pół tabletki, jeżeli to 2mg, ewentualnie ćwiartkę, w zależności jak się będziesz czuł.
  • 350 / 34 / 0
Kluczowe jest jak już mamy progowe dawki 0,25 lub 0,5 mg clona tu zaczyna się jazda można zerować włączając pregabaline dawka 300mg doba jednocześnie przy 1mg lub 0,5 mg zamienić na Diazepamum 10 mg i ciąć o 2 mg tygodniowo bądź 1 zależy ile psychika pozwoli.
  • 637 / 155 / 0
I będzie w ten sposób dłużej schodził niż bral. Bez przesady może.
  • 350 / 34 / 0
Jeśli brał przez parę mieś klona to zejście w miesiąc z 10mg Diazepamum dużej różnicy nie zrobi a zabezpieczy przed padaczka i powoli układ gaba zacznie się naprostowywać.
  • 79 / 2 / 0
Mam pytanie lekarz rozpisał mi schemat odstawiania clonazepam 0,5mg zamieniając relanium mam zacząć od 4-2-2 co tydzień schodzić o 2tabletki czy to dobry schemat?
  • 350 / 34 / 0
0,5mg Clonazepamum to 10mg Diazepamum(relanium). Tak to dobry schemat schodzenia 2mg tygodniowo. Końcowy etap będzie najgorszy czyli 2mg, jeśli masz problem z zasypianiem bierz przed snem, jak będziesz miał solidne lęki bierz 2mg rano.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.