Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 622 / 83 / 0
Ja raz tylko w życiu dostałem na farmaceutyczną klonazepam, gdy akurat pod samą apteką menel dostał padaczki. Wpadłem do środka jak policja do mieszkania o szóstej rano, więc zadziałał chyba efekt zaskoczenia. W ogóle dostałem najpierw ten lek do ręki, wybiegłem, włożyłem facetowi tabletkę pod język i czekałem z nim do przyjazdu do pogotowia, a później dobrowolnie wróciłem do apteki i spytałem, co mam z tym fantem zrobić, a jako że takiego ruszonego nie mogli już sprzedać, odpłatnie oddali to mnie na podstawie Prawa farmaceutycznego. Dość dziwne, bo przecież reszty opakowania nie potrzebowałem ja, więc bardziej uzasadnione byłoby już tego leku zutylizowanie. Ale to było dziewięć lat temu, a więc w czasach większej amerykanki.

Gwoli ścisłości: były to tabletki 0,5 mg.
11 czerwca 2026serotoninowy pisze:
Kocham gabajeby i chuj jestem GABA wrakiem, prega 2 dzień wjeżdża wyśmienicie na wyzerowanej tolerce 750mg i z 5 kaw, a teraz chillout wyrwałem 4 żywce na promce, ale bym się napił giebla
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.