Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 366 / 44 / 0
10 lipca 2026CloneserSztuki pisze:
@slodkapszczolka jak nie masz tolerki to nie wbijaj się odrazu na 2 mg zacznij od 0,25-0,5 i jak będzie efekt bierz doraźnie odstępy min 5 dni jak 0,5 nie działa 0,75 lub 1 a nie odrazu 2 bez sensu…zniszczysz tolerke i będziesz musiała brać więcej i więcej
stary, mój nick jest mylący ale jestem facetem xD
Przerobiłem pół opakowania, głównie dlatego, że zachiało mi się dzisiaj bawić metkatem którego nie ruszałem z 1,5 roku przez te jebane zjazdy, a, że teraz miałem klony to stwierdziłem chuj tam walne kotka, no i efekt jest taki że ledwo co te klony w dużej dawce na zjazd pomogły. Dawno temu miałem 1 tabletkę alpry 1mg i dużo lepiej mi pomogła na zjazd. A co do uzależnienia, nie mam zamiaru tego wpierdalać non stop, raczej jak ze wszystkim co ściągam z darknetów, raz na kilka miesięcy jak mi się przypomni że takie źródełko istnieje, no ale i tak będę ostrożny, wizja zależności fizycznej od klona przy mojej dolegliwości mnie przeraża. Tyle, że biorąc pod uwagę t1/2 to trzeba to dość długo napierdalać chyba żeby się wpieprzyć
Edit: ale napadów drgawek po kodzie nie ma...
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 321 / 33 / 0
Wystarczą 3 tygodnie codziennego brania i już masz początek uzależnienia alpra uzależnia wolniej bo szybciej schodzi z organizmu.
  • 145 / 24 / 0
Ja sam klon biorę z 8 lat i realnie to potrzebuje z 6-8mg dziennie (w zależności od aktywności społecznej i jej rodzaju, stresu etc), ale przez te wszystkie kontrole ostatni lekarz, który mi to zapisuje, to zaczął mi zwracać uwagę, że za często wizyty i jeśli deklaruje, że biorę 4mg to co się dzieje z resztą, że powinienem przecież mieć spore zapasy i zaprosił mnie na wizytę (normalnie na tel wszystko) gdzie już nie był tak stanowczy, ale jeszcze mi ją przełożył i średnia spadła dokładnie do 4mg dziennie, choć ostatnie 2-3 tygodnie to miałem średnią 2.6 bodaj, bo by mi nie wystarczyło najzwyczajniej.

Na wizycie zapisał mi 240 + 2 udało mi się jeszcze "uchować" więc TERAZ po 43 dniach od wizyty zużyłem teraz dokładnie 200 czyli 200:43 = 4,651162790697674 na dzisiaj, a jeszcze 8 dni do wizyty włącznie czyli jak będę brał po 4 to z 42mg zostanie mi 10mg zapasu. No i oczywiście - minie 51 a nie 60 dni, więc nie wiem czy nie zapisze mi zamiast czterech opakowań - trzy (180mg). Najzwyczajniej - z 4 mg to co ja mam zaoszczędzić, jak ja brałem po 6-8mg, ale jak to powiem to ostatni lekarz w dużym mieście może powiedzieć "koniec" i zostanę z niczym.

Tak sobię myślę, od kogo by tu dodatkowe benzo ciągnąć, ale oprócz mojej mamy, która ma 0,25 alpry to ja nikogo nie znam. Może jeden ziomek będzie miał lorafen, ale wątpię.

Słaba sytuacja. Powiedzcie mi - jak idę do apteki to zawsze klony są w tych apetkach, nawet jak chcę 4 opakowania dwójek to w moje prawie zawsze tyle mają. To jak jest taka nagonka na benzo, to kto i w jaki sposób to dostaje, bo jak zawsze w każdej aptece jest, to chyba ktoś kupuje, prawda?

Kiedyś to miałem zapasy po 10 opakowań (ponad 600mg) jak miałem takiego emerytowanego lekarza, ale zdrowie nie pozwoliło mu praktyki już prowadzić. Złote czasy.
  • 87 / 36 / 0
Moim zdaniem lekarz zareagował dość przewidywalnie. Jak deklarujesz 4 mg, a z wyliczeń wychodzi coś innego, to dla niego zapala się lampka i zaczyna dokładniej kontrolować leczenie. To nie musi oznaczać, że chce Cię od razu odstawić, tylko że widzi ryzyko dalszego wzrostu dawek.

Nie kombinowałbym z szukaniem dodatkowych źródeł benzo. Krótkoterminowo rozwiązuje to problem, ale długoterminowo najczęściej tylko przesuwa granicę tolerancji jeszcze wyżej. Znam osoby, które zaczynały od kilku mg "na funkcjonowanie", a po paru latach okazywało się, że kolejne zwiększanie dawki praktycznie nic już nie daje.

A co do dostępności w aptekach – klonazepam nadal ma normalne wskazania medyczne (np. padaczka czy niektóre zaburzenia lękowe), więc to, że apteka ma go na stanie, nie jest niczym dziwnym. To nie znaczy, że jest wydawany bez kontroli, tylko że jest lekiem, na który wciąż istnieje spory legalny popyt.

Jeżeli faktycznie czujesz, że 4 mg przestały działać, to chyba lepiej szczerze pogadać z lekarzem o tolerancji i możliwych opcjach niż ratować się dokładaniem kolejnych tabletek z różnych źródeł.
  • 321 / 33 / 0
@OjciecPio2 jak trzymasz się stałej dawki i nie podbijasz to po latach efekt przeciwlękowy nie przemija tylko jest po prostu mniej odczuwalny niż na początku, lekarz bo po prostu nie chcę żebyś zrobił sobie jeszcze większe bagno, ja bym z nim rozważył wdrożenie jakieś wenlafaksyny ale z twojego opisu wydaje mi się że psychicznie jesteś mocno też więc bez terapeuty się tu nie obejdzie. Ja nigdy nie przekroczyłem dawki 2mg dalsze podbijanie naprawdę nie ma sensu.
  • 87 / 36 / 0
@CloneserSztuki Chyba pomyliłeś odbiorcę. :) Pisałeś do mnie, ale z treści wynika, że raczej odnosiłeś się do posta @OpenYourMind, bo to on wspominał o dawkach 6–8 mg i swoich problemach z leczeniem.

Przy okazji z ciekawości – na jakiej dawce klonazepamu sam obecnie jesteś? Pisałeś, iż nigdy nie przekroczyłeś 2 mg, jak to wygląda na co dzień?

I jeszcze jedno pytanie: Twój nick to nawiązanie do klonazepamu ("Cloneser"), czy zupełny przypadek? Bo zawsze mnie to zastanawiało. 😄
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.