Ale systemy informatyczne mogą się dynamicznie zmieniać więc gwarancji nie daję
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
3 miesiące temu byłam u ortopedy prywatnie, przepisał mi leki (żadne rpw czy opioidy). Wczoraj byłam u ortopedy na NFZ i sam mi wyrecytował jakie leki miałam przepisane 3 miesiące wcześniej :) 2 różne placówki, 2 różnych lekarzy.
Także tak, widzą wszyscy lekarze recepty z IKP.
11 czerwca 2026serotoninowy pisze: Kocham gabajeby i chuj jestem GABA wrakiem, prega 2 dzień wjeżdża wyśmienicie na wyzerowanej tolerce 750mg i z 5 kaw, a teraz chillout wyrwałem 4 żywce na promce, ale bym się napił giebla
Z smsem, który dotarł z opóźnieniem pewnie się zdarzyło, ale to raczej nie stanowi większego problemu bo masz kod na IKP albo lekarz wystawiający może podać.
Jak nie ma na IKP ani nigdzie to albo wina platformy P1 i wtedy nawet lekarz ma problem z jej wystawieniem bo coś grzebią (ale o tym przeważnie są informacje na stronie e-zdrowie), albo lekarz jej po prostu nie wystawił (lub przez pomyłkę wystawił nie na tą osobę) i to z nim należy się kontaktować.
11 czerwca 2026serotoninowy pisze: Kocham gabajeby i chuj jestem GABA wrakiem, prega 2 dzień wjeżdża wyśmienicie na wyzerowanej tolerce 750mg i z 5 kaw, a teraz chillout wyrwałem 4 żywce na promce, ale bym się napił giebla
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.