Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
23 września 2024jak89 pisze:
Myślicie, że temperatura wody ma znaczenie odnośnie rozpuszczania bupry?

Lepiej rozpuszcza się w letniej wodzie, aniżeli zimniej. Idzie też to wtedy 2 razy szybciej.

Po co tylko niszczyć kable na buprę, która ma w porównaniu z majka czy oksy minimalny potencjał "rekreacyjny", tym bardziej, że z doświadczenia wiem, że trzeba ją przefiltrować z dwa razy co najmniej, bo najczęściej wychodzi mleko (pewnie zależy od tabletek i ile mają mg plus ilości wody w pompce), aczkolwiek z autopsji wiem że filtracja to pierdolenie się z tym i wytrąca się dużo masy tabletkowej.
  • 72 / 4 / 0
Też tego nie rozumiem, szkoda batów. Zazwyczaj jak filtrowałam bupre to musiałam to robić kilkukrotnie, aby roztwór był klarowny a nie wychodziło mleko zapchane masą tabletkową, która później osadza się na żyłach czy płucach. buprą IV "leczyłam" się jedynie kiedy skręt po odstawce był nie do zniesienia i tylko jej nagle działanie powodowało zmniejszenie objawów odstawiennych.
  • 7 / / 0
Siema. Sprawa jest taka, jestem na programie, dostaje wynosy po 18mg, ale biorę 16mg, i wszystkie tabsy Bunorfin 2mg sobie zostawiamy. Mam ich łącznie 97 sztuk, i do tego kilkanaście po 8mg. Czy istnieje szansa że jak biorę codziennie podjęzykowo od ponad roku te 16mg, to że cokolwiek I.V jak walne to mnie sieknie? Czy lepiej nie próbować bo marnowanie zapasów?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.