Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
23 września 2024jak89 pisze:
Myślicie, że temperatura wody ma znaczenie odnośnie rozpuszczania bupry?

Lepiej rozpuszcza się w letniej wodzie, aniżeli zimniej. Idzie też to wtedy 2 razy szybciej.

Po co tylko niszczyć kable na buprę, która ma w porównaniu z majka czy oksy minimalny potencjał "rekreacyjny", tym bardziej, że z doświadczenia wiem, że trzeba ją przefiltrować z dwa razy co najmniej, bo najczęściej wychodzi mleko (pewnie zależy od tabletek i ile mają mg plus ilości wody w pompce), aczkolwiek z autopsji wiem że filtracja to pierdolenie się z tym i wytrąca się dużo masy tabletkowej.
  • 72 / 4 / 0
Też tego nie rozumiem, szkoda batów. Zazwyczaj jak filtrowałam bupre to musiałam to robić kilkukrotnie, aby roztwór był klarowny a nie wychodziło mleko zapchane masą tabletkową, która później osadza się na żyłach czy płucach. buprą IV "leczyłam" się jedynie kiedy skręt po odstawce był nie do zniesienia i tylko jej nagle działanie powodowało zmniejszenie objawów odstawiennych.
  • 7 / / 0
Siema. Sprawa jest taka, jestem na programie, dostaje wynosy po 18mg, ale biorę 16mg, i wszystkie tabsy Bunorfin 2mg sobie zostawiamy. Mam ich łącznie 97 sztuk, i do tego kilkanaście po 8mg. Czy istnieje szansa że jak biorę codziennie podjęzykowo od ponad roku te 16mg, to że cokolwiek I.V jak walne to mnie sieknie? Czy lepiej nie próbować bo marnowanie zapasów?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.

Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.

Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca

Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.