Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Nie znalazłam żadnego pasującego wątku, jeśli jakiś mi umknął to sory.

Moja koleżanka, niepełnoletnia, nigdy nie była spisywana za wykroczenia, jakieś 2 tygdonie temu kradła w sklepie odzieżowym. Napisała do mnie dziś, że policja zadzowniła do jej taty mówiąc o tym, że kradła i mają nagrania z monitorignu. Ale jesli kradla w kabinach to przeciez tam nie moze byc zadnych kamer + nigdy wczesniej nie miała problemów z prawem, skąd nagle policjanci wiedzieliby kim ona jest i jaki numer ma jej tata?
  • 1524 / 392 / 13
co ta sytuacja ma wspólnego z narkotykami? :cojest:
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 75 / 12 / 0
@Czoug Od kiedy musi mieć? Jest wiele postów które nie ma z nimi nic wspólnego na całym forum, w tym dziale.
  • 5356 / 975 / 0
To musiał być jakiś pracownik co ja zna ew komuś sie wygadala i ktoś jakiejś łapówy chce

Policja w ten sposób jak opisalas nie prowadzi dochodzenia
Bardziej to wygląda na metodę wyludzen przez zastraszanie
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 618 / 148 / 0
Ja to myślę, że typ chciał być sprytny, a się wjebal pięknie na minę.
Ile znajoma na lat?
  • 9676 / 1907 / 2
30 czerwca 2026Akcyza20procent pisze:
Nie znalazłam żadnego pasującego wątku, jeśli jakiś mi umknął to sory.

Moja koleżanka, niepełnoletnia, nigdy nie była spisywana za wykroczenia, jakieś 2 tygdonie temu kradła w sklepie odzieżowym. Napisała do mnie dziś, że policja zadzowniła do jej taty mówiąc o tym, że kradła i mają nagrania z monitorignu. Ale jesli kradla w kabinach to przeciez tam nie moze byc zadnych kamer + nigdy wczesniej nie miała problemów z prawem, skąd nagle policjanci wiedzieliby kim ona jest i jaki numer ma jej tata?
Wystarczy, że mają nagranie, że wnosiła do przymierzalni 5 kiecek a wyniosła 3. I po temacie.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2991 / 640 / 0
@Stteetart Jak w takim przypadku udowodnić, że nie zostały w przymierzalni?
"Kocham Was Bardzo" — Marek Kotański
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
  • 9676 / 1907 / 2
@Vetulani44 obaj dobrze wiemy, że takie akcje nie dzieją się na rympal. Nie znam sprawy ale możliwe, że przychodziła kilkukrotnie i ktoś ją obserwował, może ktoś coś zauważył itd.

Ps. W części i galerii jest tak, że bierzesz 5 rzeczy, pani daje Ci numerek 5 i jak wychodzisz to oddajesz numerek i rzeczy.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2991 / 640 / 0
@Stteetart Są sklepy gdzie przymierzalni nikt za bardzo nie pilnuje i nie ma numerów. Dlatego hipotetycznie pytam jak mieliby udowodnić, że część ubrań nie została w środku. Wydaje mi się to jednak bardzo trudne.
"Kocham Was Bardzo" — Marek Kotański
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
  • 618 / 148 / 0
Moze personel "sprywatyzował" huehue.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne

Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.