15 czerwca 2026KapitanAizen pisze: Tkwiłem w strasznej anhedonii. Wszystko mi było obojętne. Niczym nie mogłem się zainteresować, miałem zerowy poziom energii, ale bupropion mi wszystko odmienił. Chyba nigdy w życiu nie czułem się tak zajebiście jak po nim. Mam tylko nadzieję, że nie pojawi się tolerancja na te efekty. Obecnie biorę 45 dni i jest mega dobrze. Tak samo dobrze jak było w pierwszych dniach.
Jedna z najlepszych substancji jakie mi wpadły w ręce.
skutki uboczne?
czy Twoim problemem byl glownie niski poziom energii i smutek czy cos w stylu apatii na poziomie egzystencjalnym / pustka?
Ogólnie mam zajebistą sytuację życiową. Super rodzinę, brak problemów, bardzo spoko pracę, fajne przyjaźnie, swoje mieszkanie itd. Więc racjonalnie czułem, że powinienem być zadowolony z życia. A w praktyce to myślałem sobie, że pewnie taki żul ma lepiej ode mnie bo on przynajmniej wstaje, żeby pić i ma poczucie jakiegoś celu. A ja nie czułem żadnego celu. Tylko pustkę.
Nawet jak miałem wolny czas to często wegetowałem zamiast bo nie chciało mi się podejmować żadnego wysiłku, żeby się w coś zaangażować.
Zawsze w takich sytuacjach aplikowałem sobie sam leki. Przetestowałem wcześniej tianeptynę, która kiedyś mi pomagała, ale potem zaczęła mnie uczulać. MPH to wiadomo - energia jest i motywacja, ale nie za bardzo na nastrój pomaga. Selegalina - to dobrze działało, ale do czasu.
A przed bupropionem to już byłem w takim złym stanie, że zaczynałem wątpić w swoje decyzje. Nie miałem pewności czy dobrze robię próbując kolejnej rzeczy. Dopiero teraz mam poczucie, że krocze właściwą drogą.
Dawka 150 mg XR raz na dzień, Zero negatywnych skutków ubocznych.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.