Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 911 / 160 / 0
05 czerwca 2026tosieniedzieje pisze:
Trzeba też umieć pić. Małe łyczki co jakiś czas. A nie na chama pół butelki na raz. Chodzi o przyswajanie.
Dobrze powiedziane! Małymi łykami, potrzymać chwilę w ustach i wtedy połknąć. Woda pita łapczywie się nie przyswoi tylko przeleci przez organizm i wyleci w formie moczu. Żeby się dobrze nawodnić powinno się pić stosunkowo często, ale właśnie jak wyżej - małe łyki i trzymane w ustach, połykane po chwili.
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 1510 / 389 / 13
@mmigotka brzmisz jak prawdziwa specjalistka w tej dziedzinie… gdzie można nabyć i podszkolić ww umiejętności? %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 911 / 160 / 0
@Czoug a co, szkolenie chcesz? ;)
A tak na poważnie - bardzo pilnuję podaż wody, zwłaszcza latem, ze względu na padaczkę i leki, które przez pewien czas mocno mnie odwadniały. Nauczyłam się wtedy pić wodę i kontrolować ilość jej przyjmowania na dobę. Swoją drogą - to jest bardzo przydatna wiedza Czougu :patrzy:
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
  • 319 / 75 / 0
Jako Mężczyzna nie mogę mu odmówić racji bo ma ją w pełni :D
Ale merytorycznie to trzymanie w ustach nie wiele zmienia poza chwilową ulgą haha :D
Warze by woda miała w sobie połączenie sodu i potasu. Nie za dużo wapna dużo Magnezu. Dzisiaj ciężko taką znaleźć ja np u siebie Słowinki już dawno nie widzę ! tylko Jan albo Zuber !
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 1510 / 389 / 13
mamy dobrej jakości kranówkę która standardom dorównuje zamożniejszym państwom europejskim, na tle reszty świata to jest naprawdę wyższa liga a wy się kłócicie który plastik jest bardziej fikuśny?

to jak będziecie mieć kiedyś okazję dyskutować z jakimś przybyszem z afryki możecie mu uświadomić, że taką wodą spłukujemy też gówno w kiblu
  • 904 / 497 / 0
Kranówka to się nadaje do podlania roślin, a nie picia. Nafaszerowana woda chlorem i fluorem z rozjebaną strukturą. Czysta trucizna, a nie nawodnienie.
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 1510 / 389 / 13
tak oczywiście - do tego mikroplastik to przecież samo zdrowie a te filtry do czajników to dla naiwnych frajerów wymyślili:

https://www.krainawody.pl/blog/news/mik ... -go-unikac

https://mojabutelka.pl/pl/blog/9-zaskak ... 7hbTkMUyMn
  • 5943 / 1226 / 43
Stan nawodnienia organizmu określa kolor moczu. Jeśli jest pomarańczowy, lub ciemniejszy świadczy to zapewne o niedoborze płynów. Natomiast jeśli jest słomkowy, to wręcz odwrotnie.
Ja pamiętam jak po piwach to miałem mocz bielszy od wody.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1510 / 389 / 13
dziwne… mój zazwyczaj jest przezroczysty :cojest:

co innego po kwasie - wtedy to tryska oranżadą jak z hydrantu :korposzczur:
  • 88 / 15 / 0
Sprawdzał ktoś medyczne saszetki elektrolitowe dostępne w aptekach stosowane np. przy biegunce? Poradzą sobie dobrze z nawodnieniem organizmu podczas nocnego sniffowania stimów?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.