Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
XYZ101010
  • / / 0
Aktualizacja 24:38, jest wystrzelony kosmicznie, jakby mu szczęka chodziła ale może mi sie wydaje, nie mam ciśnieniomierza żeby zmierzyć, błagam niech ktoś coś doradzi, tętno mierzone manualnie w 15 sek 35 uderzen

Ps. Prosze o scalenie posta, SUBSTANCJA metylofenidat

scalono posty - mmigotka
  • 877 / 155 / 0
Masz jakieś benzo, albo coś na spadek ciśnienia? Na pewno nie panikuj, bo to Ci nie pomoże. Połóż się, otwórz okno, pij dużo wody, możesz wziąć chłodny prysznic. Oddychaj powoli. Nie wpadaj w panikę, bo tylko pogorszysz sprawę. Jak tętno?
Ile metylofenidadu wziąłeś?
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
XYZ101010
  • / / 0
No wszystko opisałem najbardziej szczegółowo w 2 ostatnich wiadomosciach w tym wątku ( 1 wiad na tej stronie i ostatnia wiad na poprzedniej stronie ) i nie ja tylko kumpel świeżak totalny MPH se rekreacyjnie strzela może od tygodnia, na ten moment tetno 130 okolo
  • 877 / 155 / 0
Na razie spróbujcie zachować spokój - dużo wody, może jakiś zimny okład na kark, jak mówiłam - jak macie benzo to może być przydatne. MPH raczej nie powinno być stosowane rekreacyjnie, zwłaszcza jak ktoś nie ma zielonego pojęcia o dawkowaniu. Nie ma co wzywać pogotowia dopóki nie wystąpią silne reakcje ze strony organizmu - drgawki, dezorientacja, wysoka temperatura. Weźcie pod poprawkę to, że jak wezwiecie karetkę, to trzeba będzie powiedzieć co brał i w jakich ilościach. Więc na razie skupcie się na opanowaniu paniki, schłodzeniu organizmu(powinno trochę odprężyć i uspokoić) i nawodnieniu. Dopiero jak sytuacja będzie podbramkowa to wzywajcie karetkę albo jedźcie na SOR.
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
ODPOWIEDZ
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.