Musze brać coś na gaba jak np pregaba+baklo+stimy jakieś bo inaczej nie mam sily na najprostsze czynności nawet
Mieszasz depresanty z stymulantami idź kurwa na detox i nie bierz nic dopiero szukaj pomocy bo na własną rękę bez odpowiedniej wiedzy, której nie masz tylko sobie zaszkodzisz.
It's not going to be fun.
01 maja 2026Juliuszo pisze: Biorę atenze od 3-4miesiecy. I dopiero w ostatnim czasie lek totalnie stracił korzyści lecznicze. Czasami na peaku przez chwile poprawia koncentrację tak to zwiększyły się zjazdy plus bardzo duże rozdrażnienie. Jestem cały czas na tej samej dawce i robię często przerwy od niego plus dobrze się suplementuje. Ktoś może miał podobny problem albo ma pomysł jak rozwiązać sytuację
25 maja 2026D0natt0 pisze: Wróciłem więc dziś do niego z orzeczeniem, i zamiast SSRI dostałem.... MEDIKINET 20MG CR i 10mg szybki...... ( stymulant na lęki i fobie xD ) przyjąlem zgodnie z zaleceniem 20mg CR, dopadł mnie dziwny stan, takiej mgły, jak po piwie i 3 kawach, serce przyspieszone, ciśnienie 145 na 82 i tętno 93.... na treningu 2h po zażyciu nie miałem KOMPLETNIE siły.... rozdrażnienie, nerwowość, bicie serca......
29 maja 2026PowaznyRozwazny3322 pisze: @PolskiLen ludzie dbajcie o tą równowage. Moje życie jest koszmarem biore pregabaline+baklofen+metylofenidat. 3 cmc odstawilem jakis czas temu czuje sie koszmarnie juz wiele lat temu mialem ocd +adhd teraz mam to samo x10 . nie wiem co robić z tym bólem psychicznym mam myśli czy by nie skończyć ze sobą.
Musze brać coś na gaba jak np pregaba+baklo+stimy jakieś bo inaczej nie mam sily na najprostsze czynności nawet
It's not going to be fun.
30 maja 2026maphash pisze:Ja mam, gdy się nie wysypiam, nawet z przerwami od leku. MPH maskuje zmęczenie i to jest problem, bo nie zauważysz że jesteś chronicznie niedospany. Tym bardziej z kawą.01 maja 2026Juliuszo pisze: Biorę atenze od 3-4miesiecy. I dopiero w ostatnim czasie lek totalnie stracił korzyści lecznicze. Czasami na peaku przez chwile poprawia koncentrację tak to zwiększyły się zjazdy plus bardzo duże rozdrażnienie. Jestem cały czas na tej samej dawce i robię często przerwy od niego plus dobrze się suplementuje. Ktoś może miał podobny problem albo ma pomysł jak rozwiązać sytuację
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.