Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 113 / 12 / 0
@PolskiLen ludzie dbajcie o tą równowage. Moje życie jest koszmarem biore pregabaline+baklofen+metylofenidat. 3 cmc odstawilem jakis czas temu czuje sie koszmarnie juz wiele lat temu mialem ocd +adhd teraz mam to samo x10 . nie wiem co robić z tym bólem psychicznym mam myśli czy by nie skończyć ze sobą.
Musze brać coś na gaba jak np pregaba+baklo+stimy jakieś bo inaczej nie mam sily na najprostsze czynności nawet
  • 314 / 75 / 0
To ja ani pewnie kapitan czy sttetart ci nie pomoże.
Mieszasz depresanty z stymulantami idź kurwa na detox i nie bierz nic dopiero szukaj pomocy bo na własną rękę bez odpowiedniej wiedzy, której nie masz tylko sobie zaszkodzisz.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 56 / 12 / 0
01 maja 2026Juliuszo pisze:
Biorę atenze od 3-4miesiecy. I dopiero w ostatnim czasie lek totalnie stracił korzyści lecznicze. Czasami na peaku przez chwile poprawia koncentrację tak to zwiększyły się zjazdy plus bardzo duże rozdrażnienie. Jestem cały czas na tej samej dawce i robię często przerwy od niego plus dobrze się suplementuje. Ktoś może miał podobny problem albo ma pomysł jak rozwiązać sytuację
Ja mam, gdy się nie wysypiam, nawet z przerwami od leku. MPH maskuje zmęczenie i to jest problem, bo nie zauważysz że jesteś chronicznie niedospany. Tym bardziej z kawą.
25 maja 2026D0natt0 pisze:
Wróciłem więc dziś do niego z orzeczeniem, i zamiast SSRI dostałem.... MEDIKINET 20MG CR i 10mg szybki...... ( stymulant na lęki i fobie xD ) przyjąlem zgodnie z zaleceniem 20mg CR, dopadł mnie dziwny stan, takiej mgły, jak po piwie i 3 kawach, serce przyspieszone, ciśnienie 145 na 82 i tętno 93.... na treningu 2h po zażyciu nie miałem KOMPLETNIE siły.... rozdrażnienie, nerwowość, bicie serca......
MPH i siłka - zdecydowanie bym unikał. Też mam takie objawy, jakby mi brakowało powietrza. Co prawda wyniki jakby lepiej wchodzą, ale jednak. Ja w dniu siłki albo nie biorę wcale, albo biorę IR w małej dawce, ale tak, by na treningu już wyczuwalnie nie działało. Swoją drogą, też przeszedłem przez drogę SSRI, zamiast leczenia ADHD. Jasne, na lęki działają, ale przyczyny tych lęków (rozyebane życie, bo za nic nie potrafisz się zabrać) już nie usuną.
29 maja 2026PowaznyRozwazny3322 pisze:
@PolskiLen ludzie dbajcie o tą równowage. Moje życie jest koszmarem biore pregabaline+baklofen+metylofenidat. 3 cmc odstawilem jakis czas temu czuje sie koszmarnie juz wiele lat temu mialem ocd +adhd teraz mam to samo x10 . nie wiem co robić z tym bólem psychicznym mam myśli czy by nie skończyć ze sobą.
Musze brać coś na gaba jak np pregaba+baklo+stimy jakieś bo inaczej nie mam sily na najprostsze czynności nawet
Myślałem żeby poprosić psychiatrę o pregaba na lęki w sytuacjach społecznych, ale Twój post mnie od tego odwiódł. Dzięki. Generalnie jest jak jest. Na lęki sporo mi pomogła terapia i ekspozycja. Nie jestem na poziomie normika, ale tragedii nie ma.
  • 314 / 75 / 0
Dopaminio-ergiczne spraway rozwiązuj w sobie twarza w twarz
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 1719 / 518 / 2
30 maja 2026maphash pisze:
01 maja 2026Juliuszo pisze:
Biorę atenze od 3-4miesiecy. I dopiero w ostatnim czasie lek totalnie stracił korzyści lecznicze. Czasami na peaku przez chwile poprawia koncentrację tak to zwiększyły się zjazdy plus bardzo duże rozdrażnienie. Jestem cały czas na tej samej dawce i robię często przerwy od niego plus dobrze się suplementuje. Ktoś może miał podobny problem albo ma pomysł jak rozwiązać sytuację
Ja mam, gdy się nie wysypiam, nawet z przerwami od leku. MPH maskuje zmęczenie i to jest problem, bo nie zauważysz że jesteś chronicznie niedospany. Tym bardziej z kawą.
nawet nie wiesz jak bardzo to rozumiem xd
IMG_2984.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.