Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Znaczy tak, wiem że się nie powinno, ale inaczej do tego nie podejde bo mnie sparaliżuje lęk. Generalnie nie nadużywam benzo, tylko pregabaline, kiedyś mialem na rusztowaniu chwiania po pregabie ale teraz tak nie działa, w sensie tego znoszenia nie mam wiec pod tym kątem chill. Przynajmniej na te pierwsze dni teorii lub całej teorii bede się wspomagał. A z jazdami jeszcze nie wiem co bedzie. Myślę żeby sobie ogolnie zajebac z 450mg pregaby i do tego tylko 0.25mg alpry, nie chce sobie tolerki za bardzo robić. Wiecej niz 0.5mg alpry raczej nie bedzie potrzebne, co prawda po tym jakis zmulony się nie czuje czy coś. Tyle że tego lęku mniej jest.
Jak juz jestesmy przy lekach i prawku, to powiedz mi. Jutro ide sie zapisac, i mam lekarza, wiadomo o benzodiazepinach nic mu nie wspomne, ale jak powiem ze biore pregabaline to dopuści mnie do kursu czy moze odmówić? - Tak to powiem ze nic nie biroe i chuj. Ale nie wiem wlasnie jak jest z pregabalina.
Produkt Pregabalin Sandoz wywiera niewielki lub umiarkowany wpływ na zdolność prowadzenia pojazdów i obsługiwania maszyn. Produkt Pregabalin (wyciąłem firmę) może wywoływać zawroty głowy i senność, i z tego powodu może mieć wpływ na zdolność prowadzenia pojazdów lub obsługiwania maszyn. Pacjentom zaleca się, aby nie prowadzili pojazdów, nie obsługiwali urządzeń mechanicznych ani nie wykonywali potencjalnie niebezpiecznych czynności do czasu ustalenia, czy produkt leczniczy wpływa u nich na zdolność wykonywania tychże czynności.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.