Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 404 / 49 / 0
23 kwietnia 2026Nw0rd pisze:
Siema, na stałe biorę sertraline 150mg ale wpadły mi oxy w ręce. Jest ryzyko zespołu serotoninowego czy raczej nie? Oxy dawno nie brałem także zerowa tolerka, do tego chciałem zarzucić 2mg klona i 600mg pregaby. Co myślicie?
Przy Ssri tylko pregaba może zadziałać fajnie, a przy oksach to będzie blokować euforię, więc doznania będą bardzo płytkie i niedosyt.
  • 12 / / 0
Mam parę tabletek oxy ale jest to retard 😡 Da radę z tego wykombinować jakąś fazę?
Odrazu mówie że kodeina 20 mg potrafi mnie już ładnie otępić o dziwo.
  • 696 / 136 / 0
Tak, zmywasz otoczke, kruszysz i walisz.
:tabletki:
  • 1 / / 0
Cześć,
Ostatnio pierwszy raz udało mi się dostać listek Oxydoloru 80mg. Na co dzień biorę Kratom (dawki różne, ale całkiem spore), wcześniej miałem styczność tylko ze słabymi opioidami (kodeina, tramadol). Na początku wziąłem 20mg (dokładnie pokruszone) po odczekaniu kilkunastu godzin od ostatniej dawki Kratomu. Po 2 godzinach nic nie czułem więc na przestrzeni kilku godzin zwiększyłem dawkę do 80mg. Nadal nie odczułem żadnych efektów. Podobnie zrobiłem innego dnia, biorąc już całe pokruszone 80mg bez żadnych rezultatów. Wiem, że Kratom zawiera substancje blokujące receptory, ale coś mi nie pasowało więc zacząłem dokładnie przyglądać się blistrowi. Zauważyłem kilka dziwnych rzeczy:
1. Lot i data ważności są po drugiej stronie blistra niż wskazują na to strzałki.
2. Tabletki nie są wyśrodkowane.
3. Na wszystkich zdjęciach które widziałem napis „hydrochloridum” kończy się dokładnie pod „u” z „uwalnianiu”, a u mnie sięga do końca „w”.
4. Jedna tabletka była ukruszona w blistrze.
5. Kolor tabletek wydaje się blady.
6. Wzór wgnieceń na sreberku z tyłu blistra wydaje się inny (zamiast „rombów” są „kropki”).
Moje pytanie brzmi: czy wiecie może czy istnieje szansa, że tabletki są podrobione?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2026 przez darwo, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.