Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 277 / 25 / 0
@benzowiec84
Możliwe ale naprawdę odstawka może trwać nawet rok bądź więcej
  • 15 / / 0
Pomoze ktoś rozpisać jak zejść z clona ,wczorajszą dawka to 4mg ,biorę od około początku kwietnia.Wczesniej ciag od grudnia do marca na pregabie ,udało mi sie zejść alprazolamem z pregaby ale wjebałem sie przez to w Clona.z góry dzieki
  • 362 / 47 / 0
@Pato19 nie ma większej filozofii. Po prostu odstaw clona, bo od kwietnia to nie długo. Ale jeśli masz uzależnienie nie psychiczne, to zejdź na 0,5 przez tydz i wyzeruj
  • 15 / / 0
No właśnie z psychika najgorzej, bo od grudnia codzień cos wlatuje.Zapomnialem dodac o krótkich ciagach na tramadol i kodzie.Wczesniej od maja do feralnego grudnia czysty jak łza, nawet fajki.Chyba strach przed zejściem i trzezwoscia mnie zżera.
ODPOWIEDZ
Newsy
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.