Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 143 / 32 / 0
To też zależy jak sobie AI wytrenujesz i w jaki sposób zadajesz pytanie. Ale tak - bardzo często wyrzuca bzdury i dlatego warto zawsze to krzyżować z kompletnie innym narzędziem. Można obejść problem na około i pytać o to, co zadziała kardioprotekcyjnie w takiej sytuacji i zabezpieczy układ krążenia. Tak czy siak już samo duckduckgo uważa, że wie lepiej i dobiera ci wyniki na podstawie twojej aktywności w sieci. Temat rzeka. A niepewnych informacji lub jedynie anegdotycznych od metra.

Niemniej jednak w takiej kompilacji problemów zdrowotnych i przyjmowanych leków, to kokaina wydaje się jednak cienkim pomysłem. Bardzo, ale to bardzo ryzykownym. Ale co tam kto lubi.

Ja bym jednak zrobiła sobie dłużą przerwę, podreperował azdrowie i mierzyła ciśnienie każdego dnia - zwłaszcza po to, żeby wiedzieć jakie jest realne ciśnienie spoczynkowe, bez efektu białego fartucha.
Ostatnio zmieniony 17 października 2025 przez JulietteS, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 11 / 4 / 0
Pozwolę sobie odkopać temat, ostatnio trochę w nich grzebałem sam i zauważyłem, że powszechne jest np. w Stanach zapisywanie Propranololu na uspokojenie akcji serca przy przyjmowaniu Adderallu.

Ogólnie przewałkowałem cały ten topic i wygląda na to, że większość informacji zakazujących tego duo jest oparte na dość starych badaniach. Jest też zasyp nowych wykazując właśnie beta-blokery jako środki doraźniej pomocy przy przedawkowaniach.

Problemem jest ilość różnych beta-blokerów i to, że raczej nie wszystkie kombinacje były sprawdzone.

Wygląda na to, że może nie taki diabeł straszny jak go malują - ale wiadomo, podchodziłbym jednak to tego z ogromną ostrożnością.
  • 5194 / 927 / 0
Ja od lat jadę na nebiwololu 5mg i stymulantach i nic mi nie jest. Nie odczuwam na ten moment żadnych skutków ubocznych a nie raz lecialy chore ilości stymulantów.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 11 / 4 / 0
Tutaj bardzo ciekawe badanie na temat przepisywania beta-blokerów ludziom którzy ich wymagają a jednocześnie zażywają stymulanty:

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8900778/

W skrócie, obala to trochę bardzo stare badania na których do dzisiaj istnieje przekonanie, że to jest zły pomysł.
  • 5194 / 927 / 0
@Stteetart co Ty na to i post @up?
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 9600 / 1890 / 2
wczorajceleb17 pisze:
Tutaj bardzo ciekawe badanie na temat przepisywania beta-blokerów ludziom którzy ich wymagają a jednocześnie zażywają stymulanty:

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8900778/

W skrócie, obala to trochę bardzo stare badania na których do dzisiaj istnieje przekonanie, że to jest zły pomysł.
Zacytuj mi fragment który to obala... Bo przeczytałem całość i wyszło to śmiesznie, bo tam gdzie im to nie po nosie to napisali, że badanie było krótkie i mała.frupa kontrolna a tam gdzie grupa była.niewiele większa ale problemów nie było tyle to stwierdzili, że to już dużo lepsze.
Żebyśmy mieli jasność ja napisałem tylko, że nie polecam, bo cholera wie co się stanie a, nie dlatego, że tak mi się wydaje.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.