Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 9 / 1 / 0
Potrzebuję pomocy. Chce samodzielnie wyjść z ciągu baklofenowego który trwa od stycznia 26r. Nie mogę iść na L4, mieszkam sam. Mam w zapasie 100 tabl. 25mg i raczej brak perspektyw na zdobycie większych ilości.
Leciałem na dawkach 6-5-4 25mg
Ostatnie 10 dni to wypicie 500ml butanediolu. Skończyłem w sobotę. Wzięcie 60mg diazepamu ani trochę nie zredukowało objawów odstawiennych. W sobotę rano wypiłem ostatnie 4ml ale czułem że nie pomaga więc wziąłem 7 tabletek baklofenu było słabo. Po około 3h poczułem się zdezorientowany nie byłem w stanie dojechać tramwajem więc wziąłem bolta i pojechałem na Aleksandrowską. Odmówiono mi przyjęcia drugi raz (raz za dobrze się trzymałem, pojechałem pod wpływem i drugi raz rzekomo miejsca nie było. Dostałem 10mg diazepamu i nic nie podziałało nawet na 5min a ja czułem że przestaję kontaktować. Proste pytania sprawiały że nie wiedziałem o co chodzi. Po wejściu do domu wziąłem jeszcze 50mg nic nie zadziałało. Szybko ogarnąłem receptę na baklofen. 18 tabl. W dosyć krótkim przywróciło jasność myślenia.w Radomiu czeka się miesiąc na detoks w Nowowiejskim też długo za długo

Ostatnie dni picia butanediolu to dawki typu 4ml 20 min 4ml 20min 4ml godzina snu i od nowa standardowo 4ml co 2h ale nie było fajnie. Rozjebalem całą wypłatę oszukałem wszystkich na których mi zależy, dziewczyna mnie widziała i mówiłem jej obrzydliwe rzeczy, płakała i powiedziała że złamałem jej serce. Przyznałem się że ja oklamywalem i do wielu innych rzeczy, płacząc powiedziała, że odchodzi. Z mamą podobnie, przyznałem się, że ja oklamywalem i ja zawiodłem.
Po co ten statement? Mam gdzieś czy ktoś mnie zidentyfikuje jestem już zmęczony kłamstwami i ćpaniem tego syfu
Mam się odtruć i wtedy mogę rozmawiać z dziewczyną.
Obecnie od soboty do dziś zjadłem 100 tabl baklo. Mam 100 i chce zejść do zera.jak chodzić do pracy i zrobić to w miarę bezboleśnie? W razie pytań chętnie odpowiem ewentualnie pm

Dziękuję
  • 18 / / 0
I jak tam samopoczucie i sytuacja?

W odpowiedzi na Twoje pytanie- nie, nie da się z tego zejść w miarę bezboleśnie. W ogóle to potrzeba czasu i powolnej redukcji dawek. To oznacza konieczność posiadania większego zapasu leku- to oczywiste.

Moge tylko doradzić:
-zdobycie zapasu leku.
-w razie potrzeby pożyczka pieniężna lub zastawianie dóbr materialnych...

Bo chyba nie liczysz ze ktos z forum zorganizuje kasę na lekarzy lub da darmowe leki!

Zmniejszaj dawki, notuj wszystko i redukuj. Będzie nieprzyjemnie bo to konsekwencja wcześniejszych wyborów. Nie da się bez samokontroli i przyzwyczajenia się do zjazdu. Zycie na trzeźwo do jazda trudna. Nie bez powodu jest jak jest. Nie ma innej drogi...
  • 9 / 1 / 0
@noowwyy beznadziejnie
Działało przez 1 dzień, wczoraj dowalilem 18 tabl 6-6-6
Sytuacja mnie dobija, pracę też straciłem.
Może jakieś długo działające benzo? Coś innego niż klony i relanium? Do diazepamu musiałbym dostęp pewnie powyżej 500 sztuk.
Czy klon? Może ktoś to powinien rozpisać?
  • 18 / / 0
Myślę ze nikt nic nie rozpisze - jako jedyny odpowiedziałem w temacie. Nie znam się na tyle bo jestem Świeżak.

Straciłeś prace? Może to dobrze bo teraz nie masz już ograniczeń i nie potrzebujesz L4.

Ja bym udał się na odział psychiatryczny - przyjmują od ręki i znają się na lekomani. W ogóle duzo tam w stanie delirium i nie będziesz pierwszym takim przypadkiem. Zaufaj lekarzom, nie będziesz sam i odtrują Ciebie. Tylko powiedz im prawdę na izbie przyjęć.

Powodzenia - to raczej mój ostatni post w tym temacie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.