Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / 1 / 0
28 maja mam wizytę u psychiatry i postaram się jakoś wytłumaczyć sytuację. Może przepisze mi diazepam, chociaż szczerze w to wątpię. Myślałam, że pocierpię parę dni, a pregabalina ochroni mnie przed padaczką. Jak bardzo się myliłam...
  • 3264 / 927 / 5
@xxNataliaxx
Skoro masz dwie paki alpry to schodź z niej powoli albo chociaż zredukuj żebyś na diazepam mogła wejść.
https://url-shortener.me/GW4U
Podziel się posiłkiem, chamie
  • 4 / 1 / 0
Taki właśnie mam plan, bo co innego? Z leków mam jeszcze baklofen, olanzapinę i rysperydon, ale nie wiem czy to coś pomoże
  • 295 / 5 / 0
30 kwietnia 2026CloneserSztuki pisze:
Przy odstawieniu benzo to nie takie hop siup walka z własnym umysłem jest potężna ciężko się focusowac na rzeczach jak w głowie rozpierdol najlepiej sport w takie sytuacji
Jest pizda kolego popłynałem wsumie to dokladnie po 22 dniach , jednego dnia przyjebałem aż 17mg clona , zolpidemu , Afobamu , ale widzę że organizm i tak troche adaptacji dostał po tych 22 dniach , bo 0,5mg mnie trzyma w ryzach , jutro 0,25 i chuj od nowa zaczynam walke . właśnie to chodzi o umysł mi już prawie fizyczne objawy zeszły , ale umysł nie dał rady taka chęc przyjebania że aż mnie spinało , no nie pokazałem jaj i mi przykro jest bardzo aż mi smutno, tylko ja 18 lat jem benzo , ale byłem już tak blisko kurwa , ale i tak bym przyjebał poźniej , bo sport właśnie , ja mam silownie w piwnicy i dobrze piszesz , zbija ten nerwowy stan i tą cheć przyjebania , zacząłem znowu ćwiczyć i spróbuje na nowo ale z siłką bo po niej jestem rozjebany tak że nic mi sie nie chce nawet benzo . Kurwa no , tak to nie jest tak chop siup i tu dla ciebie brawa bo widzę że masz wiedzę , ja 18 lat z gównej jadę.....

scalono — nie pisz posta pod postem. #V44
28 kwietnia 2026Bingb0ng pisze:
@benzowiec84 jesteś w stanie zmusić się do jakiegoś mocnego wysiłku fizycznego ?

Np. Siłownia, długi rower, długie bieganie, nawet długi spacer ? Jakakolwiek robota fizyczna na świeżym powietrzu.

To pomaga. Jak chcesz to wytrwasz, jak już tyle wytrzymałeś to najgorsze jest za Tobą. Bez sensu teraz przyjebać tabletę znowu, bo jak znam życie to na jednej się nie skończy ;)
no kur.. właśnie zaczynam kolego ale popłynełem tydzien :((( jak już wspomniałem , zaczynam zi nnym podejscien na nowo dzis 0,5 jutro , 0,25 i odstawiam i znowu , chu stało się , załamka;/
Ostatnio zmieniony 07 maja 2026 przez benzowiec84, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 61 / 10 / 0
@xxNataliaxx generalnie baclofen pomóc może - łagodzi spastyczność, ale również uzależnia - możesz stosować ale jak najniższe dawki jak najkrótszy czas. Olazapina, Risperidon - Nie polecam stosować neuroleptyków na ogół, jednakże na bezsenność która wystąpi ci na odstawieniu są wręcz wskazane - przygotuj się psychicznie na to że nie będziesz mogła spać podczas całego odstawienia (lub dłużej, bo bezsenność po benzodiazepinach może trwać miesiącami). Generalnie to co napisałaś wyżej że kilka dni pocierpisz, pregabalina cię uchroni to akurat niestety nie rzeczywistość:<, odstawienie chwilę potrwa, Pregabalina coś tam złagodzi ale jednak cierpienie będzie koszmarne - przynajmniej tak opisywane jest odstawienie benzodiazepin.
Najskuteczniejszym sposobem, który uchroniłby cię od padaczki, zmniejszył nasilenie objawów jest redukcja dawki, oraz przerzucenie się na diazepam - zrób to jak najszybciej, i zmniejszają dawki powoli np. Raz na tydzień.
  • 295 / 5 / 0
@kamex dobrze piszesz , póki jesteś jeszcze na jakiejkolwiek dawce nawet 0,25 klona to jest źle w chuj, ale znośnie , ja byłem na czysto 22 dni i to co przechodziłem to wręcz koszmar , gryzłem poduszke , schowałem się w domu , nie mogłem funkcjonować , wyginało mi mięsnie , pociły dłonie i stopy , bałem się wyjść ze śmieciami nawet , odrealnienie total w głowie jak by ktoś obuchem pierdolną(czyli uczucie dziwności świata) biegunka około 2 tygodnie , zmiany temperatury ciała miałem 35 jakbym się wychładzał , ciepło zimno , to jest kurwa tragedia , samo zmniejszanie dawek jest ciężkie , ale jak lek wyjdzie całkowicie z organizmu to jak mówiłem , po relanium tydzień możesz się bez dawki znośnie czuć , bo ma w chuj długi okres półtrwania i metabolity typu oxazepam. nie jestem wstanie dalej wypisywać objawów bo jestem na 0,25 i od nowa podchodzę , po 3 tygodniach bez benzo na czysto zaczyna sie walka psychiczna , diabeł kusi przyjeb rozluźnisz się , fizycznie dużo puszcza ale psychicznie to jest hardcore . bezsenność jest też cały okres na czysto. Tylko że ja znam te leki już z 18 lat . wcześniejsze odstawki były u mnie łatwiejsze . Ogólnie trzeba być mega silnym skurwysynem i wytrzymać fizyke a potem psychike jak walka . ja nie wiem jak można np pracować schodząć z benzo , po 4 tygodniach by sie już dało , nawet po 3 , ale ogólnie te pierwsze tygodnie , nie idzie nic zrobić...

baclofenu nie bierze się ciągiem , nie polecam tego , raz na 4 dni i dawki max 50mg może kolega brać bez jakiekokolwiek uzależnienia . chociaż mięśnie szkieletowe rozluźni. i dobrze podnosi nastroj w chujowej sytuacji
Pregabalina ok , ale nie zabije tego co pisałem (biore też)
Na sen wszystko brałem, polecam Lerivon bo najlepiej usypia ale sie tyje jak i po predze , tylko że walczymy z czymś ważniejszym niż tycie , więc nie patrzyłbym na to.
Ogolnie Lerivon+Ketrel dobrze prowadzi w sen , ketrel max 50nasennie , to neuroleptyk ale w takiej dawe może być i tylko na odstawke. Potem te leki możesz nawet nagle pierdolnąć , to nie SSRI że brain zapsy są.
Najlepszy byłby zolpidem ale to na tem sam układ gaba działa i niestety przy odstawce nie można tego brać , to jak byś zamienił na inne benzo wsumie(Kusi wchuj w trakcie odstawki zolpidem jebnac z 3,4 tabsy , rozłuźnia wchuj i daje fajny euforyczny stan)
Niestety to walka , mój przykład opisywałem tutaj wcześniej , po 22 dniach przyjebałem 1mg clona , potem jak sie rozluźniłem jebnąłem 4 imovanne , a po imovane jak po zolpidemie , brak jakichkolwiek zachamować i niepamięc wsteczna , to dorzuciłem 16mg clona i tyle wiem . potem pare dni po Afobamie 6mg , 4mg , 2 , 1 i i tak dalej i dawka 0,25mnie trzyma w ryzach , i jutro 0 i chu. JEBAC BENZO , po fentanylu to najbardziej uzależniający środek na świecie . Po heroinie ludzi znałem , tydzien poskręcało i tyle , potem psychika . Benzo dla mnie na 2 miejscu po fentanylu zaraz. tabletki od lekarza ta , ładnie wyglądające i legalne narkotyki .

scalono./lady
07 maja 2026DzoBajden pisze:
@xxNataliaxx
Skoro masz dwie paki alpry to schodź z niej powoli albo chociaż zredukuj żebyś na diazepam mogła wejść.
z alpry sie nie schodzi . okreś półtrwania krótki , nie da sie próbowałem.
w szpitalach mi alpre na klona zamieniali albo relanium .

ps: chyba że mówimy np o zejściu z alpry z dużych dawek do np połowy tego , czyli z 4 do 2 by jeszcze jakoś szło .
z klonów się podobnie schodzi jak i z relanium(w odczuciu ogólnym) lepiej klony od lekarza , mi psychiatra dał na schodzenie. klony są bardziej ekonomiczne niż rolki , rolka za słaba i mało tabletek

@xxNataliaxx jak co to wal jak w dym , choć sam się z tym zmagam

używaj opcji edytuj jak chcesz coś dopisać, a nie pisz posta pod postem. /lady
  • 3264 / 927 / 5
@benzowiec84
Schodzić można każdym benzo, te dłużej działające są wygodniejsze. Ja na zejście z lorazepamu miałem (na własne życzenie) diazepam, który sprawdził się znakomicie.
O co innego może chodzić w "schodzeniu" jak nie o coraz to niższe dawki?
Jak za słabo i za mało tabletek to lekarz się nie popisał. Ja rozpisałem sobie o ile mam ciąć, lekarz się zgodził i dostałem tyle ile potrzebowałem na całą odstawkę.
https://url-shortener.me/GW4U
Podziel się posiłkiem, chamie
  • 273 / 23 / 0
Alprazolamum najlepiej Diazepamum, Clonazepamum tez sie sprawdza ale naprawdę wolno schodźcie najlepiej o 0.125 tygodniowo przy długim stosowaniu i jak będziecie na 0,5mg odstawcie to w 2 miesiące wiem ze ciężko to podzielić ale można to zrobić w formie płynnej żeby odmierzyć każdy ml substancji to chyba najlepsza metoda jeśli chodzi o niwelowanie skutków ubocznych odstawienia wiem że długo ale nie będziecie mieli aż takiej krucjaty. Kolega brał 0,5mg przez 10 lat i odstawił klona rozcieńczając go i redukował przez 2 miesiące 0,5mg zero objawów po odstawieniu ale no trzymał się tylko 0,5mg.
  • 295 / 5 / 0
Ja dzieliłem 2mg klona na 0,25 , jest cieżko ale dzielisz na 4 i potem to 0,5 jeszcze na pół i wychodzi mniej więcej 0,25 (wkurwia bardzo to dzielenie ale da się) Więc najbardziej ekonomicznie wchodzi clonazepam.
  • 295 / 5 / 0
08 maja 2026DzoBajden pisze:
@benzowiec84
Schodzić można każdym benzo, te dłużej działające są wygodniejsze. Ja na zejście z lorazepamu miałem (na własne życzenie) diazepam, który sprawdził się znakomicie.
O co innego może chodzić w "schodzeniu" jak nie o coraz to niższe dawki?
Jak za słabo i za mało tabletek to lekarz się nie popisał. Ja rozpisałem sobie o ile mam ciąć, lekarz się zgodził i dostałem tyle ile potrzebowałem na całą odstawkę.
O co innego może chodzić w "schodzeniu" jak nie o coraz to niższe dawki? <--- o wyzerowanie , spróbój wyzerować Afobamem .
ja jestem po 18 latach brania z detoksami i krotkimi przerwami , dla mnie to niemożliwe.
Inny bierze krócej rok np , czy ile i może mu się udać.
Cold turkey odstawiaja, ale dla mnie to padaczka i śmierć
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce

Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.

Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony

Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.