Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5158 / 925 / 0
Na pewno to zrobię, dla mnie to bzdura i powielanie bzdur wypisując że beta-blokery+ stymulanty= śmiertelny mix. Może jakieś starej generacji typu propranolol itd są szkodliwe choć nie raz już czytałem że psychiatrzy wypisuja propranolol razem z metylofenidatem... Także no :) Wyobraźcie sobie ile osób laczy stymulanty z beta blokerami i nawet zadnych informacji nie ma, ludzie tak robią... Nadciśnienie to choroba cywilizacjyjna, co 4 czy co 5 osoba dorosła się w naszych czasach z tym zmaga i jestem pewien że nie jeden Seba rano bierze tabletkę a leci weekend czy ciąg na krysztale i nawet nie ma pojęcia o naszej duskusji tutaj i co to jest hyperreal :)
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 5 / 1 / 0
@serotoninowy no po sesji i propanololu pare godzin pozniej do spania to sie obudzilem przerazony zlany potem z zatrzymanym sercem, nie polecam nikomu
;p
  • 5158 / 925 / 0
@desperacja no tak jak napisałem, propranolol może być niebezpieczny ze stymulantami, to starej generacji beta-bloker, myślę że najbezpieczniejszy jest nebiwolol z beta-blokerow, jak wspomniałem ja już ponad 5 lat eksperymentuje i nic mi nie jest, nie zauważyłem jakichs zmian dużych, na pewno lepiej było by nie brać stymulantów biorąc beta bloker. Nebiwolol jako nieliczny ma mechanizm że rozszerza naczynia krwionośne. Nie wiem jak te inne beta blokery, w tych badaniach co podrzucił @troopaoftomorrow badali metaprolol i inne nowsze uważam że też są dosyć bezpieczne.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 9577 / 1888 / 2
dzisiajserotoninowy pisze:
5 lat już ponad lecę na nebiwololu+ stymulanty. Długofalowo? Kiedy mam dać znać? Nie zauważyłem póki co nic niepokojącego 🥱
masz stałe dawki, stała suplementację itd ?
masz badania choćby EKG ? jeśli masz kardiologa to wspomniał Ci już, że widać po EKG, że ćpasz ? Co MDMA i toksyczności dla rec 5ht2b to masz rację ale wiesz co ten receptor powoduje ?
Wiesz, że np to uszkodzenie zastawki może trwać latami i pewnego dnia poprostu stanie się coś złego i nikt nie będzie wiedział, że to przez stymulant lub przez lek lub przez mix lub przez coś jeszcze innego ?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 5158 / 925 / 0
Biorę od lat stała dawkę, 5mg nebiwololu rano, suplemetnuje aspargin(magnez+potas) oraz multiwitamine te w pluszu które można kupić w markecie do rozpuszczenia w wodzie od lat, czasami też inne tego typu mam w domu to pije elektrolity czy wit.c itd

@Stteetart

Miałem wszystkie badania robione w październiku, w tym EKG, morfologia itd wszystko bo trafilem pierw na sor z cisnieniem i tętnem bardzo wysokim i zagrażającym życiu bodajże 200/140 i tętno ponad 200 po sniffie 1g hexenu podczas ciągu gdzie zjadłem w 3 dni 5g ponad trochę mefa i 3cmc.

Wiem że ten receptor odpowiada za serce, zastawkę czy przerost mięśnia sercowego. Powiem szczerze że to 2g MDMA bardziej negatywne efekty odczułem niż ciągi na stymulujących ketonach, koksie czy fecie. Poza tym działanie dla mnie emki jest tak denne, że definitywny koniec z empatogenami.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2026 przez serotoninowy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 690 / 135 / 0
Ja przyjmuje od conajmniej 10 lat nebiwolol i prestarium rano codziennie po 5mg z powodu nadcisnienia wrodzonego. Miałem pare lat temu długie ciągi na emce, troche mefa i innych podobnych kryształow. Miałem niedawno robione badania kardiologiczne i wszystko jest okej, więc raczej najnowszej generacji beta blokery są względnie bezpieczne. Natomiast każdy kto decyduje się na cpanie podczas leczenia niech robi to na własne ryzyko. No i jeśli ktoś przyjmuje te starsze beta blokery to najlepiej w ogóle nic nie walić. Pozdrawiam
:tabletki:
  • 5158 / 925 / 0
@krzychv

U mnie też wszytko ok było a nie kłamiąc tylko mówiąc szczerze bez ściemy poszło luźno z 1kg różnych prochów głównie ketonów...

No ale @Stteetart ciężko po prostu w to uwierzyć i przekonać go że nebiwolol jest bezpieczny. Ja przez jego i innych właśnie przekonania że to śmiertelny mix bałem się wciągnąć jakikolwiek stymulant bo przecież oni kompetentni no i przeczytałem cały ten wątek każdy pisał o śmieci w końcu się wkurwiłem i miałem wyjebane po jakichs 3 latach abstynencji na duposcisku 🤣 w końcu kupiłem jakieś 3cmc chyba i zjadlem dychę chyba w kilka dni zadowolony i bez żadnych jakichś ubokow ze strony układu sercowo-naczyniowego 😉 wysnuje wręcz tezę że nebiwolol w mixie ze stymulantami działa pro zdrowotnie, obniża ciśnienie i tętno i niweluje efekty uboczne, ale to tylko moja teza która wysnułem z obserwacji swojego organizmu podczas ciągów. Pamietam ciągi na stymulantach jak nie raz umierałem po fecie przed tym jak zacząłem brać nebiwolol, nie raz czułem że serce albo napierdala jak szalone albo ledwo bije jakby miało za chwilę stanac, nie znałem wtedy żadnych benzo czy psychotropów, moim lekiem na spanie była marihuana, w późniejszym etapie już przestałem palić bo ten mix robił z kardio takie akcje że hit. A na nebiwololu zero takich akcji, biorę też często benzo żeby się uśpić czy kwetiapine, pregabaline, alko. Różne kombinacje i jest git.
  • 44 / 7 / 0
@desperacja Parę godzin później od ostatniej kreski? Jeśli tak, to zgaduję, że nie była to nagła potrzeba spowodowane wystrzeleniem ciśnienia i ratowaniem się przed przełomem nadciśnieniowym, bo o takich sytuacjach tutaj mówimy. Na uspokojenie/uśpienie lepiej nadają się benzo, choć nie jest to również dobra praktyka, aby powtarzać po każdej sesji. Mogłeś przesadzić z dawką i dorobić się bradykardii plus obfitych potów.

@serotoninowy W artykule wspomniano również o substancji lebetalol, która działa na oba receptory alfa (skurcz) oraz beta (rozkurcz) przez co ryzyko niezrównoważonej stymulacji alfa jest mniej prawdopodobne. To oznacza brak skurczu naczyń i podwyższenia ciśnienie jeszcze bardziej, a dalej niedokrwienia serca.

Nadal jednak beta-blokery są lekami na receptę, więc nieumiejętne zastosowanie może przynieść więcej skutków ubocznych przewyższając te pozytywne. Samemu nigdy nie przyjąłem laku bez wcześniejszego researchu na jego temat i innym również polecam tę praktykę.

@Streetart Mówisz, że kardiolog jest w stanie wyczytać z EKG jak z księgi o poczynaniach delikwenta? Problemy z sercem mają przeróżne podłoże. Zaciekawiło mnie to, czy faktycznie są w stanie rozróżnić które symptomy spowodowane są przewlekłym stimowaniem.
  • 5 / 1 / 0
@troopaoftomorrow no tak z godzinke/poltorej minelo. Czulem ze serce jest ciut za szybkie a to kiedys dostalem na drazce dlonie od neurologa.
;p
  • 9577 / 1888 / 2
dzisiajkrzychv pisze:
Ja przyjmuje od conajmniej 10 lat nebiwolol i prestarium rano codziennie po 5mg z powodu nadcisnienia wrodzonego. Miałem pare lat temu długie ciągi na emce, troche mefa i innych podobnych kryształow. Miałem niedawno robione badania kardiologiczne i wszystko jest okej, więc raczej najnowszej generacji beta blokery są względnie bezpieczne. Natomiast każdy kto decyduje się na cpanie podczas leczenia niech robi to na własne ryzyko. No i jeśli ktoś przyjmuje te starsze beta blokery to najlepiej w ogóle nic nie walić. Pozdrawiam
dzisiajserotoninowy pisze:
@krzychv

U mnie też wszytko ok było a nie kłamiąc tylko mówiąc szczerze bez ściemy poszło luźno z 1kg różnych prochów głównie ketonów...
jeszcze raz. Na podstawie waszych odczuć najczęściej subiektywnych nie da się ocenić co i jak. Mam w rodzinie przypadek gdzie pewna osoba była "zdrowa" i wszystko było doskonale ale przeszła zawał i główna żyła z przepustowości 50proc ma 30proc. Nikt do tego nie doszedł, bo nie wiedział gdzie szukać. Podobnie może być tutaj z jednej strony nie wiadomo gdzie szukać z drugiej nikt nie szuka, bo nie wie, że ktoś sobie robi poletko eksperymentalne.
Po Twoich wpisach @serotoninowy widać, że długofalowo zdrowie masz w nosie a widać to po wpisach na zasadzie "ale to tylko 2gr i nic nie czuć" Toksyczności w mózgu też nie odczujesz, poprostu spadnie regeneracja komórek i zamiast zapasu na 80 lat będziesz mieć na 60 (na przykład).

@troopaoftomorrow mi to w 2019roku powiedziała kardiolog która szukała odchyleń. Były w EKG w jednym miejscu.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.