Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 356 / 47 / 0
Wpadłem w posiadanie 20tabletek po 2mg. Ciężko mi wycelować dawkę, bo 4mg spoko rozluźnienie i sedacja, ale jak wziąłem chyba 8mg, to zasnąłem na telewizorze xd (nie wiem jak) ale fajna zabawka żeby raz spróbować, może jeszcze dostanę od ciotki z Niemiec, ale wolę oxykodon. Wymieszalem też 4mg tego z 300mg tramadolu i 300mg kody i było zajebiście choć sedacja s tego przebijała działanie euforyczne.
  • 78 / 25 / 0
Jak masz tolerkę jedynie na słabe opio to uważaj z tym Dilaudidem bo jak po 4mg masz spoko, po 8mg padasz na pysk to po 10mg możesz nie przeżyć.
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe