Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 85 / 4 / 0
Ja benzo biorę raz na jakiś czas nie ciągnie mnie bo nie dają u mnie spektakularnych efektów oprócz zamulenia
  • 5883 / 1216 / 43
Bo nie masz lękow.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 401 / 48 / 0
Macie też tak, że po jednorazowym użyciu np. w niedzielę 100-150mg to we wtorek nie idzie zasnąć po tym czuć takie napięcie, tylko kulanie się w łóżku, lewo-prawo, siku :) żadnego zjazdu jako tako nie ma tylko jeden dzień tej bezsenności taki jakby rebound, jest na to jakiś sposób prócz tabletek nasennych oczywiście.
  • 59 / 12 / 0
24 marca 2026drakan9 pisze:
No to tak jak wcześniej napisałem przy takim użyciu to o tolerke się nie martw, druga kwestia przy zaburzeniach lękowych, nasza głowa akurat nie lubi takiego hamulca i zasadniczo pierwsze 2 lata terapii poleca się przelecieć całkowicie na trzeźwo bez gaba jebaczy i bardzo łatwej dopaminki, tylko właśnie nauczyć się że aby ją uzyskać to trzeba się postarać. Dzięki temu nasz układ nerwowy powróci do naturalnego stanu, dużo ludzi o tym zapomina i często wpada w takie błędne koło
Drakan a jakieś skutkiu ubczone dla ciała i psychiki można doświadczyć po takich pojedyńczych razach. Wychodzi mi to raz na 1 miesiąc tak realnie, sobota wieczór, chill w domu itp. natomiast czuje to zwolnienie w Nd jeszcze które jest dla mnie przyjemne. Natomiast odpada wtedy bardzo mocno sport bo jestem slow bardziej tylko coś na chillu, spacer, lekki tenis itp. To nie problem bo mam dużo jednostek treningowych w tygodniu(4-6) i czasem chill dobrze mi zrobi więc robię wtedy Nd chill i ogarnianie prostych rzeczy w domu. Nie chce popełnić błędu, nie znam tej substancji, jedyne co to pisałem z chatem gpt, natomiast to też trzeba trochę brać z dystansem. Więc chce spytać się ludzi którzy gdzieś mieli z tym dużą styczność. Do innych substancji już mnie nie ciąganie za bardzo, po alko czasem jest jakiś lekki nawrót, np. w świeta które zawsze melanżowałem jest trochę dziwnie, ale robię sobie wtedy trening, zajmuje się robieniem różnych rzeczy i mija mi ten czas przyjemnie więc jest okej. Nie mogę odpalić też nowego FAQ właśnie i nie wiem jak to zrobić bo jest gdzieś że misisipi napisała i nie wiem jak to odpalić.
  • 201 / 14 / 0
Raz na miesiąc to jest rzadko, spokojnie nic ci nie będzie. Ja brałem zawsze pregabaline jak schodziłem z benzo do 2 miesięcy max nawet przy dawkach 450-600mg doba nie zauważyłem jakiś poważnych ubokow miałem na wszystko wyjebane czy to dobrze czy źle nie wiem jak zchodzilem trochę pogorszony nastrój przez parę i dni tylko na każdego inaczej działa, ale uważaj na mixowanie z depresantami bo można dostać depresji oddechowej(alkohol jest depresantem).
  • 365 / 90 / 0
@jebacto2razy Raczej nie powinno być, jedynie w dzien brania i ten dzień spowolnienia unikaj treningów aby kontuzji się nie dorobić i powinno być git :)
  • 19 / 1 / 0
Ja sobie ostro pojadłam, zarzucając 14 pigułek 150mg, czyli jeden booster, czyli dokładnie 2100 mg pregabaliny na wieczór. Każdemu odradzam branie większych dawek jak 600mg na dobę, ja jestem weteranką, nie robi mnie już 8 pigułek 150mg (to jest 1200mg), każdego sprawa, lubię ten rush pregaby przy blisko dwóch gramach, ten Vibe, czujesz, że jesteś w swoim ciele, wszystko lata itd.

Chciałam tylko powiedzieć, że właśnie rekreacyjne zarzywanie pregabaliny zaczyna się od plus 600mg na raz, czyli powyżej odwrotności zarzywania dobowego ;)

Trzymacie się ćpaki i pamiętajcie to jest silny lęk i przy więcej niż 600 mg na dobę niezalecany!
ODPOWIEDZ
Newsy
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.