Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Siema, ogólnie zastanawia mnie to czy to rak powinno wyglądac. niedawno wzięłam pierwszy raz oksykodon mam tabletki Oxydolor 80, zmylam otoczkę i podzieliłam na ćwiartki mimo
ze mam juz tolerke na majke to wolałam i tak zacząć od małych dawek no i nie było żadnej euforii to tak odkładałam i odkładałam no i nagle przeczytałam że tabletkę oprócz zmycia otoczki trzeba rozgryźć no i wzięłam tak na oko 30 mg i weszło o wiele szybciej i nagle doslownie wyjebalo mnie w kosmos niesamowita euforia przyjemność noddy itp.
Zastanawia mnie to czy powinno być tak że przy następnych razach jak brałam 40 mg albo juz właśnie 80 no to nie ma takiej euforii jak za pierwszym razem, właściciwie nie ma jej w ogóle, wydaje mi sie ze to raczej niemożliwe żeby tak szybko zrobiła sie tolerka jak tylko 2 razy wywolaly u mnie prawdziwa euforię a za kolejnym razem juz nic mimo brania większych dawek.
  • 65 / 21 / 0
Jak jesteś wyebana w majkę to mogło być tak, że jedynie za pierwszym razem odczułaś euforię, której już nigdy więcej nie poczujesz. Obyś nie zaczęła gonić za tą pierwszą fazą po oxy po której prawdopodobnie dostałaś euforii za jaką tęsknisz (a której nigdy więcej już nie osiągniesz) bo tak to się najczęściej kończy w przypadku opio, pewnie wiesz.
  • 11 / / 0
Siemka, mam kilka tablet oxydolor 80 mg. Wczesniej nigdy nie mialem stycznosci z zadnym opio. Czy 20 mg bedzie git na start?
  • 65 / 21 / 0
20mg to max, próbuj od 10mg. Chyba, że 20mg "niepokruszone", ale jak podzielisz 80tkę na 4 to struktura tabletki będzie już naruszona i może nie będzie działać jak "jebany proch/pył", ale na pewno mocniej niż cała.
Ja bym zaczynał od 10mg nie mając nigdy wcześniej kontaktu z opio, nawet 5mg jednak 80tkę na 8 części będzie ciężko podzielić a co dopiero na 16:). Kup sobie gilotynę w aptece za kilka złotych do dzielenia tabletek i po podzieleniu na ćwiartki dziel je jeszcze na pół (1/8 "80tki", ale to chyba oczywista oczywistość).
Dorzucić zawsze możesz po 45-60 minutach- biorąc na w miarę pusty żołądek "pokruszone/pogryzione" działanie powinieneś czuć już po 20-30 minutach.10mg nie czujesz do godziny możesz dorzucić jeszcze 10mg.
I tyle jednego dnia max na początek bym brał, następnego dnia możesz wziąć od razu 20mg jak słabo poczujesz.
Ogólnie ostrożnie z takimi próbami bo nigdy nie wiadomo jaka dawka nowej substancji na ciebie zadziała, nie wiadomo np. czy nie masz uczulenia etc. .
W ogóle zaczynać przygodę z opio z oxy to dla mnie niezbyt rozsądne rozwiązanie, w ogóle zaczynać brać opio to jak "zabawa" z niedźwiedziem wchodząc do jego klatki, w 99,9% dobrze się to nie kończy.
  • 246 / 33 / 0
UWAGA, SCIAGAM sobie wiaderko z marihuaniną bożą oraz w "kanapke" tak jak zawsze wkladam hasz tak i teraz włożyłem tam proch z jjakichś 10mg oxy, zaraz zobacze i stestuje na sobie czy faktycznie jest jakiś przyjemny stan albo chociaz trosszke dzialania euforyzującego. Zwiększonej sedacji sie nie spodziewam chyba ze zaraz ktoś wyskoczy mi że majke pali :P
Pytanie do Was, jak najlepiej przyjmujecie oxy bedąć w ciągu na benzo, opio (okresowo bupra wtedy bylo wzglednie spokojnie), dodatkowoo sniffuje sobie medi 20 IR lub tentin 10,- z buprą chyba jednak najlepiej mi sie funkcjonuje, ale jednak wracam do tego OX. No i pregabaliny ładuje po 300 - 600mg obecnie, a normlanie to 1k.
Szybko wracalem i niedawno odebralem świeżutkie opakowanie 80ek....starczy powiedzieć że był to jeden z najlepszych momentów ostatnich miesięcy xD. Oxy + DHC? ktoś probował i czy naprawdę wywołuje to efekt wow? Śmiem wątpić. Szkoda ze oxi tak krotko dzialaja zwlaszcza zappodanie w kinol i tolerancje mam już na poziomie 120mg żeby czuć się zgrzanym przez pare godzin, ale jednak żeby sie solidnie ujebać jak lubie musze dodatkowo sippin z prometazynką i max diazepam/bromazepam najlepiej w małej dawce bo wtedy euforia jest niewyczuwalna praktycznie, ale bez nich zarzucony ox dziala dobrze. Trampek + OXy? Jutro chyba testy.
Dobrej nocki,
  • 65 / 21 / 0
Poczytaj zawsze przynajmniej 3-4 strony wcześniej zanim zadasz pytanie bo nikt co chwilę nie będzie odpowiadał na te same lub podobne pytania. A to wszystko się tu powtarza ciągle.
ODPOWIEDZ
Newsy
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.