Więcej informacji: Kokaina w Narkopedii [H]yperreala
02 kwietnia 2026Bakaland pisze: Nie mogę zidentyfikować powodu, że przy niemal każdym sorcie koko, po większej ilości mam wogóle nie powiększone a nawet zwężone źrenice. Tylko raz jak bez tolerancji wciągnąłem srogą ścieżkę niezłego koksu to mnie euforia wyjebała z kapciów i oczy jak 5 zł. Do tego jakby po większej ilości wolniej oddycham. Jestem doświadczony w opio i raczej bym poczuł że jest tam domieszka. Obecnie sort biały twardy kamień o zapachu benzyny/rozpuszczalnika. Czy ktoś miał podobnie? Nawet przy podaniu dożylnym źrenice tylko lekko się powiększają i zaraz zwężają.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.