03 kwietnia 2026przodownik pisze: prometazyna, jaką obecnie mamy w formie drażetek doustnych (Diphergan), jest b. trudna do wyekstrahowania z tej dobrze kojarzonej, czerwonej "difki" 25mg. Diphergan jest lekiem nie nadającym się do przerabiania i podawania dożylnego, takie działanie niesie za sobą b. ryzykowne konsekwencje zdrowotne. prometazyna oralnie, to świetny środek wzmacniający i wystarczy, że łykniesz sobie 1-2 te drażetki, a opioid podany w strzykawce będzie znacznie wzmocniony. mówię z doświadczenia - Diphergan przerabia się b. ciężko i mozolnie, a i tak strach tego potem podać (dodatkowo - pochodna fenotiazyny, jaką jest, bardzo słabo rozpuszcza się w wodzie, więc z tej 25-tki, która by konkretnie coś dała doustnie, wstrzyknąłbyś z 10 mg i to przy dobrych wiatrach, co poczułbyś tylko przy podaniu). zatem odradzam ze wzgl. bezpieczeństwa.
ja do tego używam syropu Polfergan i takie 20-30 ml potrafi, w sposób subiektywny, z 120-140 mg morfiny "zrobić" doznanie, które idzie odczuć, jakbym pstryknął dobre 160, czy 180 mg narkotyku. niewinny syrop przeciwwymiotny o uspokajających właściwościach, a naprawdę - nic innego nie wzmacnia tak opiatów, w tak specyficzny sposób. no, może poza gabapentynoidami (3 kaps. gabapentyny 300 mg też potrafią sprawić, że głowa opada, zanim wyciągnie się pompkę z przedramienia).
prometazyna, diazepam i cyklobarbital z luminalem, to były środki często używane "za komuny", celem wzmocnienia dawnego "kompotu", czy makiwary. kiedyś jednak nikt nie dbał o "BHP" iniekcji dożylnych i takie środki wzmacniające po prostu kruszono na wiadomy pył, zalewano, mieszano - po czym (często bez filtracji) dolewano do pompki z opiatami.
ja chciałem przy okazji polecić syrop Polfarmexu i przypomnieć o jego egzystencji, bo nie tylko Diphergan mamy w obrocie, jeśli chodzi o syrop. Polfergan w/w koncernu, to koszt ok. 26 zł, gdzie za Diphergan trzeba zapłacić prawie pięćdziesiąt złotych. poniżej zdjęcie poglądowe - ja już od dawna pobieram głównie syrop (szybko wchodzi i intensywnie uderza), a mam go co 10 dni z POZ-u, więc mi go nie braknie.
pozdrawiam, przodownik.
Polfergan.png
Chodziło mi nie o podanie tego w IV w żadnym wypadku , bardziej o to jak dodać do domowego „syropu” tabsy difka
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.