Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 216 / 46 / 0
wczorajSaguaro99 pisze:
@up Jeśli chodzi o kratom to pierwsza dawka tylko fajnie klepie, każda kolejna praktycznie nie działa lub bardzo subtelnie. Także używanie tego cały dzień u mnie mija się z celem. Na początku myślałem, że to fajna używka zamiast piwa i można to sobie popijać co godzinkę a bomba będzie tylko rosła, niestety rozczarowanie.
Bzdury, piję kratom codziennie od 4 lat i każda dawka klepie aż miło, tylko trzeba brać niskie dawki, ja aktualnie pije 7x3g w ciągi dnia. Pamiętajcie LESS IS BETTER. Dbam o aktywność fizyzną, suplementację i w sumie nie biorę nic innego.
23 marca 2026mothyl pisze:
jak tam kratom w czechach? planuje solo tripa do poludniowych braci i zastanawiam sie czy sobie przy okazji sklepu jakiegos nie zachaczyc :D
Aktualnie tylko sklepy które wykupiły licencję mogą sprzedawać oficjalnie kratom w pakietach max 50g.

Natomiast jeżeli się poszuka, to można kupić większe ilości "spod lady", rada ? Szukajcie małych sklepików niekoniecznie sprzedającycy kratom, np różne suple, hhc itd, w mniejszych miastach :) tam zawsze można się dogadać :) ja kilka dni temu kupiłem 8kg, w BARDZO dobrej cenie :)

W załączniku wrzucam foto z części zakupów %-D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2026 przez wiaderk0, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 5311 / 950 / 0
Po ilu godzinach masz objawy odstawienne ?
Wtedy najlepsza klepa jest jak to wszystko schodzi . W sensie te dolegliwości z braku paliwa .
Czy robiłes odstawki albo np towaru zabrakło i była wymuszona przerwa ? Jak oceniasz skręta po takim długim 1 + rocznym ciągu.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 216 / 46 / 0
@ledzeppelin2 nigdy nie zabrakło mi towaru bo gdy zaczyna mi się kończyć (tzn. mam już mniej niż 1 kg) to ogarniam sobie kolejną dostawe %-D

Skutki tzn withdrawal czuję codziennie rano po spaniu... tzn. budzę się codziennie z mini skrętem, ale wystarczy raz napić sie kratomu by wszystko przeszło. Aktualnie też redukuję dawkę (0.05g/tydz-dwa) i bardzo powoli zmierzam do całkowitej odstawki.

Natomiast ciężko mi powiedzieć kto jak zareaguje na taki roczny ciąg, jest bardzo wiele zmiennych, ilość dziennej dawki kratomu, rodzaj pitego kratomu czerwony najbardziej uzależnia!!!, waga, wiek, styl życia użytkownika... i mnóstwo innych rzeczy... jeden przejdzie to lekko a drugi będzie miał ciężko. Wiem że to co piszę to truizm ale ja naprawdę nie potrafię trafnie odpowiedzieć na to pytanie...

Natomiast dla przykładu powiem tak, piję kratom od tych kilku lat, razem z moją drugą połówka, razem zdecydowaliśmy się zacząć redukcję kilka miesięcy temu... i mi przez ten czas udało się zejść z dawki ok 4g -> 3g odczuwając każde ucięcie dawki o 0.05g... natomiast moja kobieta zeszła z dawki 3.5 do 1.5g... praktycznie bezboleśnie...

Wnioski wysuń sam;)
  • 315 / 36 / 0
dzisiajwiaderk0 pisze:
wczorajSaguaro99 pisze:
@up Jeśli chodzi o kratom to pierwsza dawka tylko fajnie klepie, każda kolejna praktycznie nie działa lub bardzo subtelnie. Także używanie tego cały dzień u mnie mija się z celem. Na początku myślałem, że to fajna używka zamiast piwa i można to sobie popijać co godzinkę a bomba będzie tylko rosła, niestety rozczarowanie.
Bzdury, piję kratom codziennie od 4 lat i każda dawka klepie aż miło, tylko trzeba brać niskie dawki, ja aktualnie pije 7x3g w ciągi dnia. Pamiętajcie LESS IS BETTER. Dbam o aktywność fizyzną, suplementację i w sumie nie biorę nic innego.

Też piję kratom od lat z różnych źródeł i jedna dawka 3/4 gramy klepie mnie fajnie na godzinę, później robi się już nieprzyjemnie, drażliwie, nerwowo i ogólnie chujowo. Druga dawka połowa poprzedniej pomaga ale już tylko na 20-30 minut i robi się jeszcze gorzej. Także u mnie wypity rano po chwili przyjemności miałbym zepsutą drugą połowę dnia. To, że na Ciebie działa inaczej to świetnie :) Również dbam o aktywność fizyczną, dietę i suplementację.

Edit: coś źle się zacytował post, nie wiem jak to zmienić
  • 5311 / 950 / 0
No ja miałem cisg 1 rok i tak po 8 h się skręt pojawiał

Wcale bym nie powiedział że łagodniejszy od kody .
Może nie było tej potówy że+ 10 ! A Tobie zimno jak w mroźni ale reszta objawów wystąpiła.
To był piękny rok
Nie cpalem praktycznie nic więcej
Ograniczyłem alkohol
No ale ban w czechach zmienił grę
Niedawno zamówiłem znowu kratom i nic nie mogłem uzyskać
Nadmienić chce, że w żadne opiaty nie szedłem po tym banie .
Moja teoria jest taka , że nawet inne substancje, z innych grup wpływają na neuroprzekaźniki i potem ciężej uzyskać satysfakcję
Pewnie mało kto się ze mną zgodzi ale ciężko mi znaleźć inne wytłumaczenie
Można powiedzieć, że zanim sięgnąłem po Kratom miałem z 3 lata wolnego od wszelkich narkotyków poza alkoholem i kodeiną
A jak wszedł kratom to.ograniczylem alko A i koda nie miała sensu.
Zawsze będę miło wspominał Kratom i polecam go każdemu opiatowcowi jako substytucję
Metadon czy bupra nie ma porównania przy odstawce
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.