Mam świetną okazję i mam dać znać co potrzebne bo malo ogarnięte osoby w temacie
---------------
11 czerwca 2019ZycieToCudownyDar pisze: W lipcu jadę do Lwowa, czy ma ktoś aktualne informacje odnośnie dostępności kodeiny w aptekach? Kupowanie na jakichś bazarach czy ulicy mnie nie interesuje, w grę wchodzi jedynie apteka. Jakie są tam leki z kodeiną? Da się wręczyć łapówkę w aptece, np. 5-10 euro?
Scalono. taurinnn
Nie chcę mówić za dużo bo to też moje domniemania z zasłyszanych informacji, ale Ukraińcy przejęli już ponoć rynek narkotykowy w Polsce. Robią to tak doskonale, że tylko pozazdrościć pomysłowości, sporo osób o tym pewnie tu wie, ale przecież takich rzeczy się nie zdradza.
Znowu wiadomo jak jest na wojnie, stimy głównie walą prawie zawsze obie strony konfliktu. Ruskie to wiadomo, że walą.
Ciekawostką może być domniemanie eksport naszej "krajówki" dla żołnierzy ukraińskich.
Tyle w temacie, ciach bajera.
Jak pytacie na forum to raczej chuja załatwicie. Rozumiem, że chodzi wam o legal, ale to raczej niemożliwe bez żadnego kontaktu/znajomości z kimś.
Bo pojedziecie do jakiegoś miasta i co? Nawet jakby jakimś cudem udało wam się kupić to jest to dalej nielegal. Musicie mieć wówczas swojego człowieka na granicy żeby to przewieźć. Tak naprawdę musicie być "w grupie" i do niej należeć wiadomo, sami czy we dwóch co możecie? Jak mogły by takie rzeczy robić osoby peezdą karmione to nie byłoby "ostrych chłopaków" działających w grupach przestępczych zajmujących się takimi rzeczami.
Bo wiadomo, że zorg. gr. przest. największy pitos mają zawsze z dragów. Reszta jak np. sutenerstwo to dodatki, największa kasa jest i zawsze była z dragów, spirytusu i fajek. Tak było w latach 90tych, początku 2000. Obecnie praktycznie jedynie dragi. Chociaż fajki i spirytus nie zniknęły też w końcu, tak że jedynie domniemuję, że obecnie z fajek i spirytusu nie ma już takiej kasy jak z dragów.
Nawet jednak przewieźć 100kg dragów a kilka cystern alkoholu czy tirów fajek to wybór raczej oczywisty, rachunek i ryzyko jest proste co lepiej a także co szybciej i łatwiej sprzedać. A 100kg to załóżmy 2 hurtowników grupy w moment goni.
Są jednak na pewno grupy zajmujące się tylko fajkami, inne alkoholem a inne dragami. Lepiej się w to nie bawić tyle powiem. Pewne rzeczy nie są warte pieniędzy, które można zarobić. Przynajmniej dla większości, ktoś jednak musi to robić. Głowy tam jednak lecą, jak w latach 90tych.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.