Tak w ogóle branie stimów w nos a w kanał to można powiedzieć 2 różne rodzaje dragów i uzależnienia. Kto raz pojechał po batach do nosa nie wraca. Zupełnie inne odczucia. Nieporównywalne wręcz według mnie.
Nie polecam w żadnym wypadku oczywiście żadnej metody brania stymulantów, są to substancje niebezpieczne i uzależniające. Nie warto, z czasem nie dają nic a zabierają praktycznie wszystko.
przeniesiono - nv13
15 marca 2026Grzejnik800 pisze: Tylko jak psychodeliki/psychedeliki mają pomóc wjebanym np. fizycznie w benzo? Rozumiem, że mogą pomóc na opio czy stimy też, ale jak mój ś.p. przyjaciel powiedział, że jest w stanie spokojnie zapłacić te 5 koła euro czy więcej za 2-3 dniową "podróż" z przewodnikiem na ajałasce czy co tam mają w Czechach to mówię Mu, że szkoda wyrzucać kasę w błoto jak jest wjebany też w benzo. Co mu da ta podróż jak odstawka benzo go rozwali potem? I zrozumiał chyba, że to ma sens jedynie przy opio i może stimach, nie wiem.
Tak w ogóle branie stimów w nos a w kanał to można powiedzieć 2 różne rodzaje dragów i uzależnienia. Kto raz pojechał po batach do nosa nie wraca. Zupełnie inne odczucia. Nieporównywalne wręcz według mnie.
Nie polecam w żadnym wypadku oczywiście żadnej metody brania stymulantów, są to substancje niebezpieczne i uzależniające. Nie warto, z czasem nie dają nic a zabierają praktycznie wszystko.
Tak naprawdę nie potrzebujemy nic żeby zerwać z nałogami trzeba po prostu głęboko tego chcieć ale tak naprawdę to sie uda a jak jakieś poważniejsze stadium uzależnienia to wtedy lekarz ale najważniejsze jest nastawienie.
Podam przykład są ludzie, którzy zdobywaja medale na mistrzostwach świata mimo porażek dalej to robią aż w końcu osiągaja sukces trzeba być po prostu trzeba byź zawzięty i walczyć o swoje. Takie jest moje zdanie.
Objawy odstawione bywają silne ciągną się nawet latami ale jak ktoś bardzo chce odstawić i jest twardy to mu się to uda i wraca do żywych ale trzeba być zawziętym i mocno chcieć bo bez tego większość osób wraca. Oczywiście wszystko pod okiem psychiatry.
Inna jest sytuacja jeśli ktoś bierze nwm 30mg Clonazepamum przez 10 lat lub więcej wtedy zostaje odwyk.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.