Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Jak uniknąć publicznych noddów i ćpuńskiej dekonspiracji
Pijąc kawę/energetyki
64
13%
Zażywając stymulanty
38
8%
Próbując na siłę trzymać otwarte oczy i prostą postawę
25
5%
Polewając się zimną wodą
5
1%
Sprawiając sobie ból
9
2%
Uprawiając sport
25
5%
Tłumacząc się zmęczeniem/lekami przysypiać na legalu
107
22%
Nie wychodząc z domu
172
35%
Dużo mówiąc
10
2%
Wykonując dużo ruchów i mrugnięć
8
2%
Żując gumę
17
3%
Inne
10
2%

Liczba głosów: 490

ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Wale sztuke kodżitsu juz drugi rok, i tak jak przez ten rok pięknie mnie robiła jedna paka tjoko bez recepty tak odkąd wyrobilem sobie tolerke i zacząłem dorzucać drugą pake to nie potrafie sie ładnie ugrzać D: próbowałem juz 2 paki + aviomarin lub grejfrut, 3paki i avio, ale nadal gówno. Jest fajnie, ale juz nie ma euforii tylko po prostu czil i cały czas ta pierdolona czkawka. Chyba pora rzucić to gówno bo nie mam opcji przerzucić się na mocniejsze opio ;d max co mój lekarz może mi dać to efferalgan codeine, (a chciałem tramca) Welp
  • 6 / / 0
haha nie waliłem kody z 10 lat, ale przypomniałeś mi to tej czkawce jebanej, która potrafiła męczyć połowę tripa
  • 5297 / 949 / 0
7. Interakcje
Opioidy
Jest to fenomenalne połączenie pozwalające zmienić profil działania opioidów w kierunku euforii, a także zmniejszyć ilość przyjmowanych opioidów, gdyż potęguje ich działanie.

Carisoprodol obok glutetymidu jest nielicznym adiuwantem kodeiny i jej pochodnych.
Carisoprodol wzmacnia wszystkie opioidy i inne środki przeciwbólowe o działaniu ośrodkowym, ale zwłaszcza kodeine, pochodne kodeiny z podgrupy półsyntetycznej (etylomorfina, dihydrokodeina, Hydrokodon, oksykodon, nikokodeina, benzylomorfina, różne pochodne acetylowane kodeiny, w tym acetylodihydrocodeina, dihydroizokodeina, nikodikodeina i inne), co pozwala na zastosowanie mniejszej dawki opioidu w celu uzyskania określonego efektu, jest to przydatne ogólnie, a zwłaszcza tam, gdzie uraz i / lub skurcz mięśni szkieletowych stanowią dużą część problemu.

carisoprodol-tek-ogolny-t21088-50.html
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 5297 / 949 / 0
Czy 3 dni brania kody u zaawansowanego użytkownika już może wywołać skręta?
Sraczka , niemoc , jakieś bóle brzucha, brak sił
Miałem zachomikowane 4 tabsy czyli 60 mg thioco . Wrzuciłem. Jak ten stan przejdzie to znaczy ze tak. Próbowałem
amfetamina się doprowadzić do ładu ale w takim stanie ona chuja daje.
Już w momencie pisania tego posta czuje ze jakby świat nabierał barw albo to placebo. Będę zdawał relacje.
Słyszałem o tych szybkich skrętach opio użytkowników ale nie sądziłem że i koda tak może szybko do punktu wyjścia doprowadzić.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 3494 / 739 / 9
To są takie sprzężenia zwrotne, że zapomnieć jest trudno, przypomnieć jest łatwo. Z tym, że przeskakujesz z kraty, wpisujesz kody czyli cheaty. Ekstrakty, syntetyki. Wilka do lasu zaraz pociągnie, potem poniesie kilka i wyniosą wilka. Albo dzieci farmaceutek, Adek - zdarzy ci się wypadek, a Antek był bez majtek.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 16 / 3 / 0
27 marca 2026ledzeppelin2 pisze:
Czy 3 dni brania kody u zaawansowanego użytkownika już może wywołać skręta?
Sraczka , niemoc , jakieś bóle brzucha, brak sił
Miałem zachomikowane 4 tabsy czyli 60 mg thioco . Wrzuciłem. Jak ten stan przejdzie to znaczy ze tak. Próbowałem
amfetamina się doprowadzić do ładu ale w takim stanie ona chuja daje.
Już w momencie pisania tego posta czuje ze jakby świat nabierał barw albo to placebo. Będę zdawał relacje.
Słyszałem o tych szybkich skrętach opio użytkowników ale nie sądziłem że i koda tak może szybko do punktu wyjścia doprowadzić.

U mnie jest już trzeci tydzień bez oksykodonu (brałem 3/4x80 mg / dobę + benzodiazepiny), aktualnie czysty, bo schodziłem buprenorfiną w Złotoryi (dobrze jest mieć zapas tabletek bupry 8 mg).
Ogólnie to mam straszną deprechę i brak motywacji do robienia czegokolwiek, nawet można to określić jako anhedonię. Wczoraj miałem spotkanie z rodziną, więc poza 300 mg pregabaliny wziąłem 150 mg kody + 150 mg tramadolu i czułem się naprawdę dobrze. Nie było jakiejś euforii nie wiadomo jakiej, ale wstałem, ogarnąłem się, ogoliłem itp., no i pojechałem na spotkanie rodzinne. Deprecha zniknęła, ale to jest ciekawe — nigdy po takim miksie nie miałem skręta (1x syrop Thiocodin + 2x Doreta 75 mg). Takie miksy robiłem większość czasu przed tym, jak dorwałem się do recept na oksykodon 40 i 80 mg.
Po spotkaniu rodzinnym wróciłem do domu i zasnąłem koło 22:00, no i tutaj ciekawostka — o 02:00 w nocy obudziłem się z dreszczami, to zimno, którego nie da się ogrzać, drżenie plus te bóle brzucha i nóg, takie skurcze charakterystyczne dla typowego opio skręta + bezsenność. Dzisiaj czułem się jak wrak, wszystko mnie bolało, jakbym odstawił oksykodon 3x80 mg / dobę... prawdopodobnie receptory są już tak wyrobione, że jakiekolwiek zażyte opio = skręt (nie przypuszczałbym, że po tak małej dawce kodeiny takie przeżycia zostały mi zagwarantowane).
Koło 11:00 wziąłem 2x0,2 mg buprenorfiny podjęzykowo, po godzinie objawy się uspokoiły. Ewidentnie roczny, non stopowy ciąg na oksykodonie sprawił, że jestem nadwrażliwy i odczuwam ból oraz skręta intensywniej.
Przegiąłem i oto konsekwencje.
Teraz zejdę z bupry do niedzieli i pójdę na antydepresanty + 300 / 450 mg pregabaliny na dobę — ona mnie uspokaja i motywuje.
Mam nadzieję, że z tego wyjdę, ale to było dość niesamowite, że taki miks zapewnił mi skręta jak po dużych dawkach Oxy...
Myślałem, że oksykodon będzie lepszą alternatywą dla kody z apteki — tabletki są czystą substancją bez dodatków i będzie to lżejsze dla żołądka niż zapijanie syropów z kodeiną i Tramalem (Doreta), no i tańsze.
Za 3 paczki OxyDoloru płaciłem 1500 zł, teoretycznie na początku był to zapas na 4–6 miesięcy, ale jak tolerka wzrosła, to zjadałem kolejne 3 opakowania w 1,5 miesiąca.
Gdybym mógł się cofnąć w czasie, to bym się łopatą w łeb pie... no ale czasu nie cofnę.
Mam nadzieję, że uda mi się wyjść z tego dołka emocjonalnego bez opiatów. Za dużo mam do stracenia — ewentualnie kolejny detoks i pojadę na terapię.
Pozdro dla wszystkich walczących z uzależnieniem od opio — trzymajcie się, trzymam za wszystkich, którzy próbują rzucić to dziadostwo, kciuki!

P.S. Jakie zalecono wam leki po wyjściu z opio? Nie chodzi o buprę czy metadon, tylko o SSRI / SNRI (ogólnie antydepresanty) plus pregabalina i benzo.
Lekarz prowadzący mój przypadek proponował bupropion (lek typu NDRI), czyli typowo pod dopaminę i noradrenalinę, ale boję się efektów ubocznych, zwłaszcza sercowych. Alternatywą jest sertralina jako SSRI.
Nie wiem, jaki lek wybiorę, ale lekarz powiedział, że odzyskanie dawnej sprawności to 2–3 miesiące abstynencji od opio.
Pozdro, dajcie znać, co sądzicie.

– Ale się rozpisałem... sorry!
ODPOWIEDZ
Newsy
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.