"Rutyna to rzecz zgubna "
26 marca 2026mmigotka pisze: @danychBrak gram per os na jak długo? Ostatni raz jak miałam dla siebie gram mefedronu to starczał mi jakoś na niecałe 2 dni, przy małych kreskach i stosunkowo częstych dorzutkach. Ale oczywiście zamknęłam się naćpana w chacie i jak to z ketonami - żresz dopóki się nie skończą.
Wystarczało jej na 2-3 godziny.
"Rutyna to rzecz zgubna "
Jak długa powinna być absta, aby w pełni odczuć mefa, żeby ten pierwszy raz był niezapomniany?
@MenteMa fazy po ketonach pomimo, że jak dla mnie działają w miarę podobnie to jednak po mefedronie jest bardziej jak po empatogenach. Wniosek jest prosty - potrzebujesz serotoniny. Nie wpieprzaj dragów, dobrze się odżywiaj, poćwicz coś i wysypiaj się chociaż przez miesiąc to jest spora szansa, że przy dobrym temacie powinno Cię dobrze trzepnąć. 3 CMC działa bardziej stymulująco, ale daje taką charakterystyczną 'pustą' fazę, czysto fizyczną, siada na mięśnie i nie jest zbyt empatogenny w przeciwieństwie do mefedronu po którym człowiek robi się gadatliwy i wylewny. Różnicę odczujesz na pewno po miesiącu całkowitej abstynencji, a im dłużej będzie ona trwała, tym bardziej odzwyczaisz organizm od tego typu stymulantów więc w ostatecznym rozrachunku też i mefedron poczujesz mocniej.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.