Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 359 / 89 / 0
Zasadniczo biorąc ją na chill dalej regulujesz tym emocje :) mechanizm iluzji i zaprzeczeń piękna sprawa. Co do samego niebezpieczeństwa to trudno wywnioskować z posta, łykasz ją na co dzień w normalnych dawkach? zasadniczo poza podbiciem tolerki to raczej nic ci nie grozi. No i druga sprawa takie posmyranie sobie głowy wyższą dawką jest raczej średnie dla głowy przy GAD
  • 119 / 6 / 0
Zawsze ciężko tolerowałem pregabalinę. Za bardzo uderzała mnie w głowę. Teraz jestem w procesie redukcji benzodiazepin i potrzebuję jakiegoś wsparcia lekowego. Lekarka prowadząca powiedziała, że jest nowa forma pregabaliny o przedłużonym uwalnianiu i właśnie jestem po pierwszej dawce, ale uczucie bycia pijanym również występuje oraz dziwne pobudzenie. Czy z waszego doświadczenia jest szansa, że takie efekty mijają, czy raczej utrzymują się na stałe?
Nawet po niskiej dawce wziętej wczoraj przed snem czuję się cały czas jak po kielichu i na stałe ciężko by było tak funkcjonować...
  • 58 / 12 / 0
18 marca 2026drakan9 pisze:
Zasadniczo biorąc ją na chill dalej regulujesz tym emocje :) mechanizm iluzji i zaprzeczeń piękna sprawa. Co do samego niebezpieczeństwa to trudno wywnioskować z posta, łykasz ją na co dzień w normalnych dawkach? zasadniczo poza podbiciem tolerki to raczej nic ci nie grozi. No i druga sprawa takie posmyranie sobie głowy wyższą dawką jest raczej średnie dla głowy przy GAD
No jest to wprowadzenie się w stan chillu tylko chyba zasadniczą różnicą jest to czy robisz to bo chcesz uciec od problemów itp. Czy właśnie jest to taki rytuał na chillowy wieczór? Nie wiem, nie chce używać innych substancji żadnych, czy jest to mechanizm zaprzeczenia i iluzji, wydaje mi się że nie ale też chętnie to rozwinę bo może się mylę. Na codzień nie łykam jej nie ma potrzeby, staram się pracować z lękami, poprzez pracę w terapii integracyjnej, oraz wychodzić behawioralne do ludzi itp. Na razie uważam że sytuacja jest spoko, podoba mi się ten stan, jest to lekki chill, dla ciała i głowy, który występuje również kolejnego poranka. Pytam ponieważ nie znam dobrze tego leku. Nie mam ciśnienia po tym jak po stymulantach czy etanolu że leciałem grubo i o tym myślałem. Tutaj mam taki chill rytuał i parę tygodni przerwy 2,4,6 różnie i nie ma ciśnienia. Więc pytam bo nie znam dobrze tematu, używam 300 jest fajnie, tylko wieczór jak mam sam chill jeśli nie mam okoliczności dobrych to nie używam np. Miesiąc czy dłużej. Przy takim używaniu rośnie toaletka? Czy jakoś negatywnie może to wpływać na psychikę albo ciało? Pytam tez o ciało bo ćwiczę na siłowni 3-4 razy w tygodniu i cały czas bardzo powoli progresuje i nie widziałem jakiekolwiek negatywnego spadku siły itp. Więc chcę poruszyć temat bo nie chce zrobić czegoś co może negatywnie na mnie wpływać.
  • 359 / 89 / 0
No to tak jak wcześniej napisałem przy takim użyciu to o tolerke się nie martw, druga kwestia przy zaburzeniach lękowych, nasza głowa akurat nie lubi takiego hamulca i zasadniczo pierwsze 2 lata terapii poleca się przelecieć całkowicie na trzeźwo bez gaba jebaczy i bardzo łatwej dopaminki, tylko właśnie nauczyć się że aby ją uzyskać to trzeba się postarać. Dzięki temu nasz układ nerwowy powróci do naturalnego stanu, dużo ludzi o tym zapomina i często wpada w takie błędne koło
  • 1 / / 0
Siema, aktualnie od 3 dni biore pregabe w wyższych dawkach niż zalecane. Pierwszy dzień to było 50mg rano i wieczorem (takie zalecenia od lekarza) i wieczorem wziąłem do tego 250-350mg nie pamiętam ale było zajebiście. Drugi dzień wziąłem jakieś 400mg do tego 2 piwka i fajnie gniotło w fotel. Wczoraj (3 dzień) wziąłem jakieś ~600mg, do tego 3 piwa i nie było fajnie, tzn. nie tak fajnie jak ostatnio w dodatku miałem jakiś nagły przypływ gorąca i to mnie z deka zestresowało bo wcześniej było po prostu fajnie bez takich rzeczy. Pytanie mam czym było to spowodowane i ile wziąć dziś? (4 dzień ciągu pregabalinowego) myślałem nad 400-500mg na raz + te 50mg rano i wieczorem no i ewentualnie zrobić dorzutke 100-150mg jakby było słabo.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.