Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
A załóżmy taką opcję, że zamiast 2-3 miesiąc codziennie 0.5mg bromazolamu to bym brał tylko co drugi dzień ? Też bym miał efekty odstawienia fizyczne ?
Co do bromazolamu to jest to podobno porównywalna moc do alprazolamu tylko, że dłużej działa i bardziej nasennie.
Tylko, że to jest podstawowa wiedza i na pewno już to było napisane dziesiątki razy.
Jak ktoś chce to mogę pomóc rozpisać bezpieczne odstawienie rozłożone w czasie :)
22 marca 2026Cpundog2 pisze: Ale ja nie chce odstawiać bo narazie nie mam co. Wręcz przeciwnie, ja dopiero zaczynam i chce brać tak żeby się nie wiebac
22 marca 2026Cpundog2 pisze: Ale ja nie chce odstawiać bo narazie nie mam co. Wręcz przeciwnie, ja dopiero zaczynam i chce brać tak żeby się nie wiebac
Inna to mogę sobie ja mówić że jestem bo pomimo wielomiesięcznego brania bzd codziennie się nie uzależniam, tylko odstawiam z dnia na dzień i po sprawie, bez żadnych negatywnych skutków w kwestii samopoczucia. To że Ty się nie uzależnisz to są tylko Twoje pobożne życzenia, bo jak sam napisałeś wyżej masz skłonności do uzależnień.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.